Владислава Гарвалова: Да, мирише на корупция

7
Според институциите замърсяване няма, но площад "Свобода" се напълни с над хиляда души, които твърдят, че са тровени нощем
Според институциите замърсяване няма, но площад "Свобода" се напълни с над хиляда души, които твърдят, че са тровени нощем Снимка: Владислава Гарвалова / Facebook

Според институциите замърсяване няма, но площад "Свобода" се напълни с над хиляда души, които твърдят, че са тровени нощем

Някои ме определят като "идеалист" и "наивник", който си чупи главата на халос като заявява гражданската си позиция открито. Последната седмица други пък, скрити зад профили със снимки на животни и кокичета ме обвиниха, че използвам болезнената тема за въздуха на Русенци, за да се домогна до власт.

Трети ме познават като непримирим и с остро чувство към несправедливостите и нередностите човек, който не мълчи. Това са моите хора, с които се свързвам на мига, когато се разпознаем.

Темата за въздуха не съм я търсила. Тя ме намери една юлска нощ на 2013 г. в 3:00 часа през нощта, когато осъзнах, че някой изпуска химия над града, докато хората спят. Наглото посегателство не просто ме възмути, то ме вбеси до степен, че тази енергия ме държи и до днес, за да продължа да организирам протести. Тази химия се усеща с рецепторите, но някои употребяват глагола "мирише". Да, мирише! На корупция.

Получава се едно ОГРОМНО несъответствие.

Институциите казват, че замърсяване няма, а в същото време в събота площад "Свобода" се напълни с над хиляда души, които твърдят, че са тровени нощем. Тече и медийно затъмнение. Само в новините на "Нова" шеста, седма новина за около минута.

А един цял град е тровен.

Аз не съм политик и нямам амбициите да бъда. Приех да бъда трета в листата "Граждани за Общината" с една единствена цел.

И тя е да не мълча!

Да не мълча за нито една нередност, която се случва в града.

От въздуха до мръсните улици и разбити тротоари.

Русе е архитектурното бижу и музикалната столица на България, той наистина заслужава усилия, тъй че ние - гражданите му да се чувстваме спокойни нощем и да се придвижваме в една приветлива среда!

И последно! Различните мнения ни обогатяват, а безпочвените и злобни нападки възнамерявам да отминавам хладно оттук насетне.

Владислава Гарвалова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    реалист
    Кучетата си лаят...керванът си върви..Пълно безхаберие на всички институции както в града, така и в държавата. Защо бъдещи кандидат кметове няма на протеста, а са се изпокрили като мишки..нали русенци ще ги избират, а те ще защитават нашите интереси
  • 8
    1
    Русенец
    На площада няма да стане. Там няма кой да ви чуе, особено в почивен ден. Само други граждани, като вас, ще ви чуят на площада. Заводите пак ще си работят, институциите пак ще си..... правят, каквото си правят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари