Владислав Панев: Министрите от ПП-ДБ надали ще бъдат част от служебния кабинет

0
Владислав Панев посочи, че от ПП-ДБ си дават сметка, че промените в Конституцията са именно техни
Владислав Панев посочи, че от ПП-ДБ си дават сметка, че промените в Конституцията са именно техни Снимка: БНТ

Владислав Панев посочи, че от ПП-ДБ си дават сметка, че промените в Конституцията са именно техни

"Министрите от ПП-ДБ надали ще бъдат част от служебния кабинет на Главчев", това заяви в "Още от деня" по БНТ Владислав Панев зам.-председател на ПГ на ПП-ДБ.

"Г-н Главчев е може би най-политическата фигура, от тези, които имаха възможност да станат министър-председатели, така, че от тази гледна точка решението на президента Радев го намирам за странно и едностранчиво", добави той.

Владислав Панев посочи, че от ПП-ДБ си дават сметка, че промените в Конституцията са именно техни. Той помоли да не "въртят десетте имена отново", защото в крайна сметка президентът е посочил Главчев, а това само по себе си "създава политическо напрежение".

"Много е важно какъв екип ще си подбере г-н Главчев и естествено дали той ще бъде утвърден от президента".

Владислав Панев потвърди, че това е същият "г-н Главчев, за когото от ПП-ДБ са гласували за председател на Сметната палата".

"Така е. То е едно обаче председател на Сметната палата, друго е служебен премиер. Това са две съвсем различни функции, които предполагат съвсем различни качества", посочи Панев.

По думите му служебните премиери "никога не са били толкова партийно оцветени" и е въпрос на баланс между г-н Главчев и г-н Радев. Панев каза още, че посочването на експертни министри не е работа на ПП-ДБ, а на президента и на кабинета.

По отношение на бъдещите избори, Панев беше категоричен, че "след Бойко Рашков, виждаме, че министърът на вътрешните работи, не е осигурявал честност на парламентарни и местни избори". Според него, ако "политическото статукво не се промени", няма да има и честни избори.

"По време на миналите избори имаше страшно голям процент на невалидни бюлетини, около 20%. Това може би е характерно за местни избори, но знаете, че при машинно гласуване недействителни бюлетини няма т.е. тук са намесени двете министерства".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари