Владимир Путин: Жителите на Крим сами решиха да се присъединят към Русия

1
По думите му онези, които "правят всичко това, не разбират самия принцип на демокрацията"
По думите му онези, които "правят всичко това, не разбират самия принцип на демокрацията"

Много хора по света и в Европа не признават присъединяването на Крим и Севастопол към Русия и говорят за анексия, но те пренебрегват факта, че жителите на Крим решиха след референдум да влязат в състава на Руската федерация, за което са наказани със санкции.

Това заяви днес руският президент Владимир Путин в Симферопол по време на среща с делегация френски политици, оглавявана от председателя на дружеството "Френско-руски диалог" Тиери Мариани, предаде ТАСС и БТА.

Според Путин ако някой смята, че Крим е анексиран от Русия, то тогава населението на полуострова не носи отговорност за това и по тази причина не бива да му бъдат налагани санкции. "А ако са гласували в референдум, тогава трябва да признаем, че най-важният принцип на демокрацията е волеизявлението. Те направиха това и също е невъзможно да бъдат наказвани за това", заяви руският президент. По думите му онези, които "правят всичко това, не разбират самия принцип на демокрацията".

Пред френските политици Путин заяви, че Русия и Франция трябва да преодолеят разделящите ги бариери, за да обединят сили в борбата с тероризма и да си сътрудничат в икономиката и екологията. Той обеща, че ако ЕС снеме ограниченията срещу Русия в областта на селското стопанство, то Русия ще отмени своите ответни санкции.

Руският президент каза още, че неговата страна трябва да оказва силна подкрепа за християните в Близкия изток, които според него живеят "в много трудни условия", и изрази надежда, че ОССЕ ще помогне за намирането на изход от кризата в югоизтока на Украйна, предаде ТАСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари