Владимир Путин ще отговаря на въпроси на граждани на живо

0
Днес руският президент ще проведе годишната си прескоференция
Днес руският президент ще проведе годишната си прескоференция Снимка: ТАСС

Днес руският президент ще проведе годишната си прескоференция

Руският президент Владимир Путин ще проведе днес своята маратонска пресконференция, след като миналата година отмени ежегодния декемврийски спектакъл, предаде ДПА.

Държавната телевизия ще излъчи на живо продукцията, в която Путин прави равносметка на изминалата година. Този път тя ще включва пресконференция за избрани журналисти, а след това сесия с въпроси и отговори за обикновените руснаци, наречена "Пряка линия с Владимир Путин".

Путин използва предаването, за да се представи като човек, който се грижи за страната си и решава проблеми.

"Пряката линия" позволява на гражданите да задават въпроси на лидера на Кремъл. Запитванията им обикновено са насочени към вътрешни проблеми, като често срещани теми са здравеопазването, икономиката и инфраструктурата. Руските държавни медии съобщиха, че вече са подадени повече от милион и половина въпроса.

Путин, който е на власт като министър-председател или президент от 2000 г. насам, провежда тези медийни събития през повечето години. Понякога те продължават повече от четири часа.

Но през декември миналата година отмени пресконференцията за първи път от 10 години насам. По онова време специалистите по Кремъл бяха убедени, че Путин иска да избегне въпросите на международните журналисти, докато армията му търпеше поредица от неуспехи в Украйна. Година по-късно украинската контраофанзива за връщане на окупираните от Русия територии се провали и Путин изглежда все по-уверен, че ще спечели войната, която започна, отбеляза ДПА.

За разлика от предишните пресконференции на Путин в края на годината, този път нямаше официална процедура за акредитация, а Кремъл изпрати покани само на избрани журналисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    🇧🇬🇷🇺🇧🇬🇷🇺
    Бъзикните с Лукойл и санкциите можеха да бъдат смекчени в бъдещето, но нарязването на паметника по този краен и унизителен начин, по който дори нацистите в Киев не направиха, никога няма да ни простят при никакви обстоятелства. Русия е ключов търговски и геостратегически партньор, тук прекалиха и ще платим ужасна цена. Бих гледал с огромно удоволствие македония да ни обяви за окупатори и демонстративно да започне да реже паметници свързани с пролята от Българи кръв. Искам вашето квичене да слушам тогава. А квиченето ще е оглушително.
  • 4
    5
    до 4
    Попитай го!:) Ако беше така лесно с намиране на двойници, Байдън нямаше да е посмешище .
  • -4
    4
    наблюдател
    Самият той или някой от двойниците му ???
  • 6
    3
    до 2
    Не е нужно да предполагаш, просто го гледай. Има всякакви въпроси от всякакви хора. :)
  • -2
    2
    daskal
    Предполагам, че Ким Чен Ун също отговаря на въпроси на щастливи от неговото ръководство граждани. То не че има други в Северна Корея.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари