Владимир Путин ще направи първите си посещения в чужбина след началото на войната в Украйна

0
Руският президент Владимир Путин ще посети тази седмица Таджикистан и Туркменистан
Руският президент Владимир Путин ще посети тази седмица Таджикистан и Туркменистан

Руският президент Владимир Путин ще посети тази седмица Таджикистан и Туркменистан

Това ще са първите визити на руския президент в чужбина след началото на войната в Украйна, предаде Ройтерс.

Украинският конфликт отне живота на хиляди хора и принуди милиони да напуснат домовете си. Той стана причина и за въвеждането на санкции от Запада срещу Русия, което според Путин е предпоставка за укрепването на отношенията с други сили, като например Китай, Индия и Иран.

В таджикистанската столица Душанбе Путин ще се срещне с президента на Таджикистан Емомали Рахмон, който е близък съюзник на Русия.

В Ашхабад руският лидер ще участва в среща на лидерите на страните от Каспийския регион, в която ще вземат участие също така лидерите на Азербайджан, Казахстан, Иран и Туркменистан.

Путин планира също така да посети беларуския град Гродно на 30 юни и 1 юли, за да участва във форум заедно с беларуския президент Александър Лукашенко, предаде руската информационна агенция РИА Новости, като се позова на изявление на председателката на горната камара на руския парламент Валентина Матвиенко пред беларуска телевизия.

Последното посещение на Путин в чужбина, за което се знае, е визитата му в Пекин в началото на февруари, когато той и китайският президент Си Цзинпин участваха заедно в церемонията по откриването на тазгодишната зимна олимпиада.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари