Владимир Путин се стъписа от свой "двойник", генериран чрез изкуствен интелек

1
Руският президент загуби ума и дума, когато се сблъска с версия на себе си
Руският президент загуби ума и дума, когато се сблъска с версия на себе си Снимка: Twitter / X

Руският президент загуби ума и дума, когато се сблъска с версия на себе си

Владимир Путин за кратко загуби ума и дума, когато се сблъска с версия на себе си, генерирана от изкуствен интелект (ИИ), по време на годишната си пресконференция, предаде Ройтерс.

"Двойникът" се възползва от възможността да зададе на Путин въпрос за изкуствения интелект на пресконференция, на която десетки обаждащи се от цялата страна граждани, се свързваха с президента чрез видеовръзка.

"Владимир Владимирович, здравейте, аз съм студент в Санктпетербургския държавен университет. Искам да попитам, вярно ли е, че имате много двойници?", попита изкуственият интелект, предизвиквайки смях сред аудиторията в залата с Путин в Москва. "И още: Как гледате на опасностите, които изкуственият интелект и невронните мрежи внасят в живота ни?", попита той.

Въпросът предизвика необичайно колебание у Путин, който вече четвърти час отговаряше на въпроси на граждани, отбелязва Ройтерс.

"Виждам, че може би приличате на мен и говорите с моя глас. Но аз се замислих и реших, че само един човек трябва да прилича на мен и да говори с моя глас, и това ще бъда аз", заяви руският президент.

Особено в западните медии често се появяват спекулации, че Путин има един или повече двойници, които го заместват при някои публични изяви поради предполагаеми здравословни проблеми. Кремъл категорично отхвърля твърденията и казва, че президентът е в отлично здраве, отбелязва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари