Владимир Путин: Русия вижда затишие в украинската контраофанзива

1
Руският лидер все по-често се изказва за ситуацията на фронта, което може би отразява факта, че продължаващата 16 месеца война навлиза в решителна фаза
Руският лидер все по-често се изказва за ситуацията на фронта, което може би отразява факта, че продължаващата 16 месеца война навлиза в решителна фаза Снимка: © РИА Новости / Сергей Гунеев

Руският лидер все по-често се изказва за ситуацията на фронта, което може би отразява факта, че продължаващата 16 месеца война навлиза в решителна фаза

Руският президент Владимир Путин каза в коментар, излъчен днес от руската държавна телевизия, че Москва вижда "затишие" в украинската контраофанзива и че Киев е понесъл тежки загуби при атаките си в Южна Украйна, предаде Ройтерс.

Коментарите на руския лидер идват, след като украинският президент Володимир Зеленски каза, че напредъкът на украинската армия е "по-бавен от желаното", но че Киев ще трябва да го ускори.

Путин все по-често се изказва за ситуацията на фронта, което може би отразява факта, че продължаващата 16 месеца война навлиза в решителна фаза с дългоочакваната украинска контраофанзива.

"Колкото и странно да изглежда, в момента наблюдаваме определено затишие. Това е така, защото врагът търпи сериозни загуби както на личен състав, така и на военна техника", каза руският президент, цитиран от ТАСС и БТА.

Той обаче добави, че потенциалът на украинската контраофанзива "все още не е изтощен, тъй като все още има резерви, които врагът още обмисля къде и как да използва".

За втори път от по-малко от една седмица Путин каза, че украинските сили "нямат шанс".

"Каквото и да им се иска на някои, включително чрез опити да ни окажат натиск, ще напреднем на бойното поле по начин, който смятаме за най-добър", обобщи Путин.

Украйна каза, че досега си е върнала осем села при своята контраофанзива, макар че само едно тях е било превзето през изминалата седмица, посочва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    7
    до ванчо
    бре ванка, бре без танка, бре с ушанка...ми то Русия също е в Европата бе....бегай помагай на натуту да изтласка Русия от Европа и да въведета Содом и Гомор и по тея ширини 🤣
  • -4
    6
    До 1
    А на някой теми дори започва да заеква.....Защо ли???
  • 3
    5
    ооо, ванчо,
    Ти от кои експерти си батьов?!? Ще покажеш ли евроатлантизъм, ей на тагарев списъци ще прави, глиги ходи готвач там, ама не издаяни много, тебе като водач на „котенце“ може да те вземат?!? Или ще се появяваш от време на време, като те изтърват от Тутракан 20?!?
  • -1
    4
    Ванка с танка
    Още не съм видял ни 1 руски боклук да замине за Русия,само диванни експерти.Като не ви харесва в Европа занимавайте не ни трябват е.
  • -3
    3
    До 2:
    Ами с курви – курвенски трябва да се действа! Дерзай, Вова!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари