Владимир Путин: Русия ще продължи да развива ядрената си триада

2
На бойно дежурство ще застъпят първите пускови установки на ракетния комплекс "Сармат" с нова тежка ракета, обяви руският президент
На бойно дежурство ще застъпят първите пускови установки на ракетния комплекс "Сармат" с нова тежка ракета, обяви руският президент Снимка: MIKHAIL METZEL, AP

На бойно дежурство ще застъпят първите пускови установки на ракетния комплекс "Сармат" с нова тежка ракета, обяви руският президент

Русия ще продължи да развива ядрената си триада, заяви руският президент Владимир Путин в обръщението си към военните ветерани по случай днешния Ден на защитника на отечеството.

Владимир Путин обяви, че тази година на бойно дежурство ще застъпят първите пускови установки на ракетния комплекс "Сармат" с нова тежка ракета и добави.

"Ще продължим серийното производство на хиперзвуковите комплекси с въздушно базиране "Кинжал" и ще започнем масови доставки на хиперзвуковите ракети с морско базиране "Циркон", заяви руският лидер, цитиран от БНР.

По думите на Путин с приемането в състава на флота на атомната подводница "Император Александър III" от проекта "Борей-А" делът на съвременните оръжия и техника в морските стратегически ядрени сили ще достигне 100%. Президентът обеща, че в близките години в рамките на проекта ще бъдат произведени още три подводници.

Той се обърна специално към участниците в така наречената от него "специална военна операция", като повтори тезата си, че анексираните украински територии исторически принадлежат на Русия.

"Сега нашите бойци героично се сражават с неонацизма, пуснал корени в Украйна. Защитават нашите хора на нашите исторически територии."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Sтанко
    Е то звучи невероятно да се зъбиш на куче, което не смееш да захапеш и да си мислиш, че ще му направиш впечатление. Краварите се опитват като лисица да изтърбушат руснака още след края на WW2.Ама някак все не им се получава. За жалост в случая европата го взехме с топките. И мумията продължава да нахъсва други да дават и да се бият заради неговите цели в усрайна. Не ги ли затриха тия медицински експерименти,че да се спрат най-сетне?
  • 4
    2
    ROCK AND ROLL
    путин САМО СЕ ЗЪБИ И ЛАЕ КАТО ПИНЧЕР ! НИКОЙ НЕ МУ СЕ ВРЪЗВА ! СТРАХЛИВО ПСЕ !
  • 1
    1
    Sтанко
    Някой се надява, че притежателя на най-голямо количество в света на ядрен арсенал, ще клекне, ще коленича и ще иска да отстъпи, при положение, че никой не може да го убеди, че не е прав??? Ако краварите го бяха оставили да ошамари нахалните и нагли урки - "войната" щеше да е свършила за 3 дни. Ще се наложи да се изнасят както от виетнам и афганистан, ама не знам дали при изнасянето ще се намери място за свраките, които грачат от сутрин до вечер за оръжие...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари