Владимир Путин: Русия ще бъде суверенна и самодостатъчна сила

2
Русия не може като някои държави да се откаже от суверенитета си в замяна на няколко колбаса и да стане нечий сателит, допълни руският президент
Русия не може като някои държави да се откаже от суверенитета си в замяна на няколко колбаса и да стане нечий сателит, допълни руският президент Снимка: © РИА Новости / Михаил Климентьев

Русия не може като някои държави да се откаже от суверенитета си в замяна на няколко колбаса и да стане нечий сателит, допълни руският президент

Руският президент Владимир Путин обеща днес да направи страната си "суверенна сила", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Русия ще бъде суверенна и самодостатъчна сила, в противен случай тя няма да съществува", предупреди Путин на конгрес на кремълската партия "Единна Русия" в столицата Москва. В очевиден намек за Украйна, той изтъкна, че "Русия не може като някои държави да се откаже от суверенитета си в замяна на няколко колбаса и да стане нечий сателит".

Западът иска да "срине руската икономика и социална система", увери Путин. Руският президент призова "патриотичните сили" в страната да обединят усилията си пред лицето на "историческите задачи", които стоят пред страната.

"Заедно с целия руски народ нека защитим суверенитета, свободата, сигурността на Русия, всичко, което ни е скъпо, нашата история, нашата култура, нашите ценности и нашите традиции", призова Путин.

Руският президент, чиято страна е обект на поредица от западни санкции и който нареди пълномащабната инвазия в Украйна през февруари 2022 г., обяви миналата седмица намерението си да се кандидатира за пети мандат на поста.

Днешното изявление на практика бе първата реч на Путин от кампанията му за президентските избори през март, отбелязва АФП.

Руският президент ще се бори за преизбиране като независим кандидат. Кандидатурата му бе издигната официално от инициативен комитет вчера.

Победата на Путин на президентските избори не буди почти никакво съмнение, при условие че всяка истинска опозиция в Русия на практика бе елиминирана през последните години, отбелязва АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    даскалче,
    освен общоизвестните опорки не си рекъл нищо по темата?!? Кво стана, Русия е под санкции от 2014-та година, сега върви амнайстия пакет и какво?!? Руснаците не, ами световната банка отчита растеж на БВП на Русия! Що така бе даскале?!? Девет години не могат да я фалират, две от които Русия води военни действия и не се оплаква! Що така бе, даскале?!?
  • 3
    10
    daskal
    Дори и най-върлите фенове на Путин, които еякулират тук, не могат да си представят, че той може да има каквато и да е реална алтернатива на изборите, нали? А твърдението му, че Русия си е самодостатъчна, няма смисъл да се коментира. Така е. Тя е уникална единица в световен мащаб. Никой не напира да имигрира в Русия. Виж, обратното е валидно от векове - хората панически бягат от там. (Ако могат) Дори съвременните властници, приятели на диктатора, навън са изпратили децата си. И авоарите си. Те много обичат Русия, ама не са чак толкова откачени.
  • -4
    9
    ебача на Путин
    Аз съм травестит, закъсах я за клиентела и сега троля опорките на Пеевски, че иначе не мога да изкарам зимата и хапчетата ми за хормонална терапия са на привършване!
  • 0
    8
    ебача на Путин
    Фене, не ти е виновна Европа, че газиш в кал, а си виновен ти, че все още руски ботуш и неговите слуги в България я управлявате по руски тертип и това ви носи и руската мизерия и зло. Китай как може да стане голяма икономика, като стана сателит на Запада в икономиката , технологиите и пазарите, а вие тъпите прости русоиди макар и в ЕС сте некадърни, прости и служите на интересите на Кремъл, което е основна причина да газите калта, да карате лоши автомобили и работите ниско-заплатими професии в Европа. Това , че си проста руска подлога, не щеш да промениш руското влияние, не щеш да живееш свободно, не е от Европа , а от теб щото си промит със съветска пропаганда т-пунгер! Марш в мръсния канал доброволно, щото ние ще те натикаме насила теб и останалите невежи и прости русоиди.
  • 1
    7
    фена на Путин
    Абе, шомшон съдран ! Европа, какво ти обеща ? Наговори ти за демокрации свободи, пазари, високи стандарти, а какво получи ? Какво ти говориха а какво ти набиха през дрехите ? Сега си болен, газиш в кални локви, караш 25+ изгнила, седма употреба, умирисана коруба и изплащаш гражданската на 4 вноски. Стъклото отпред и е облепено, като цигански куфар. Къде е дъщеря ти ? Бере зелки в АнглиА. Браво ! Ще докара друга коруба с десен волан. Не че пред дома ти има място, къде да я паркираш. Тъпчеш внос, не си ял Бг. домат от 5г., прасетата дето ядеш от витрините на Бозмовия на Биринджиеви (на когото и да е) за последно са квичали преди 10г. Путин го остави. Той е номер 1. Себе си погледни. Излъгаха те много жестоко. И сега мафията пикае отгоре ти, а ти си мислиш, че вали дъжд. Дай и отпор, глупако нещастен и олъган. Един път постъпи правилно в западналия си животец.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари