Владимир Путин: Русия разширява връзките си с редица страни въпреки санкциите

1
Руският президент направи това изявление в Киргизстан
Руският президент направи това изявление в Киргизстан Снимка: БГНЕС / Архив

Руският президент направи това изявление в Киргизстан

Владимир Путин заяви днес, че Русия разширява икономическите си връзки с редица страни от бившия Съветски съюз въпреки западните санкции срещу Москва, съобщи Ройтерс.

Путин направи това изявление в централноазиатската страна Киргизстан, където участва в заседание на Съвета на ръководителите на страните от Общността на независимите държави (ОНД).

Износът на зърнени култури от Русия през тази година няма да бъде по-малък от 50 - 60 милиона тона, посочи Путин. Той допълни, че Москва ще достави необходимите зърнени култури на "приятелските страни" от ОНД, отбелязва ТАСС.

Това е първото посещение на Путин зад граница, откакто през март Международният наказателен съд (МНС) издаде заповед за ареста му по обвинение в депортация на деца от Украйна.

Киргизстан не членува в Международния наказателен съд, създаден да разследва военни престъпления. Бившата съветска република поддържа близки отношения с Русия, посочва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари