Владимир Путин: Рекорден брой чуждестранна техника е била унищожена за един ден

3
Путин и Лукашенко се срещнаха за пръв път след скандала с "Вагнер"
Путин и Лукашенко се срещнаха за пръв път след скандала с "Вагнер" Снимка: БГНЕС

Путин и Лукашенко се срещнаха за пръв път след скандала с "Вагнер"

Рекорден брой чуждестранна техника е била унищожена през изминалото денонощие по време на специална операция, съобщи Владимир Путин по време на разговорите с беларуския му колега Александър Лукашенко в Санкт Петербург, предава БГНЕС. По негови данни над 15 танка „Леопард“ и над 20 американски бойни машини за пехотата „Брадли“ са били унищожени само в едно сражение. „Може би толкова много чужденци не са били унищожени за един ден“, съгласи се Путин. Той добави, че „от другата страна работеха части, напълно оборудвани с чужда техника“.

Путин добави, че украинските жертви от началото на контранастъплението на 4 юни вече надхвърлят 26 000 убити войници.

Що се отнася до чуждестранните наемници, те също търпят значителни загуби. Поради своята глупост. Във всеки случай обществеността на страните, чиито правителства изпращат хора в зоната на военните действия, обществеността на тези страни също трябва да знае какво се случва там. И ние ще доведем това до знанието на хората, така че те да оценят действията на своите управляващи“, каза още Путин.

Преди това Путин обяви провала на контранастъплението на Киев. "Няма контранастъпление", каза беларуският президент Александър Лукашенко по време на разговора, а Путин уточни: „Има, но то се провали“.

Владимир Путин се срещна с най-близкия си съюзник Александър Лукашенко, за първи път, откакто последният помогна за сключването на сделка за прекратяване на бунта на бойци от частната компания „Вагнер“ в Русия миналия месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Bonkerz
    Седмица по-късно няма видео и снимкови доказателства за думите на Путин и поредните му лъжи, че унищожили мн западна техника. В сайта Oryx почти няма промяна: 4 Leopard 2A4, от които 1 унищожен и 3 повредени. 7 Leopard 2A6, от които 2 унищожени, 4 повредени и 1 повреден и изоставен. В Полша има 4 Леопарда в процес на ремонт. 48 M2A2 Bradley, от които 18 унищожени и 23 повредени, другите изоставени. Абсолютно никой не твърди, че украинците са тръгнали към Москва, просто искат да изритат тераруските от територията си. Май се бъркаш с героят Пригожин, който бе тръгнал към Москва и народа го подкрепи в похода му срещу официалните руски власти. Даже той бе написал, че е време за нов президент на Русия. Дали ще се разпада руската федерация и кой вожд срещу кой ще воюва, си е техен проблем.
  • -2
    4
    до бончо
    На никой му пука какво мислиш ти и никой няма да тръгне да ти доказва каквото и да е 🙂 Чети си там украинските сводки и вярвай, че след няма и седмица ще са в Москва с всичките брадлита, леопарди и други котки 👍
  • 0
    3
    9 декември 2022
    " Снощи около 22:00 ч. българско време американската телевизия Fox News излъчи интервю заснето в началото на тази година с американският генерал Джак Кийн, главнокомандуващ на военно въздушните сили на САЩ, който заяви пред репортера на медията : "Накарахме Украйна да воюва с Русия само за 66 милиарда долара мисля, че това е огромен успех за нашата външна политика. Инвестирането в Украйна е изключително печелившо, защото срещу сравнително малки средства в наши интереси днес във войната с Русия умират украинци, а не американци“, похвали се Кийн по Fox News. Според него "инвестирането в Украйна е изключително печелившо, защото срещу сравнително малки средства за нашите интереси войната срещу Русия се води на територията на Украйна и със техни военни сили и средства“ допълва още той. Малко по късно в интервюто той споменава Полша, Румъния и България като подчертава, че планира тези държави също да се включат във ВОЙНАТА, ако Украйна не задържи сегашните си позиции. На въпрос "как точно" , генерала отказва да даде подробности, като се позовава на военната тайна. С голямо задоволство в края на интервюто Кийн поздравява своrте партньори от ЕС, в частност Европа, за твърдата им позиция към "агресора" Русия и подкрепата им за Украйна. Веднага след като китайската информационна агенция Син Хуа разпространи част от интервюто, видео и текст, американската Fox News го свали от видео платформата си."
  • -1
    2
    не знам бончо,
    какво унищожават, ама знам, че в Полша вече работи фабрика за ремонт на неунищожимите котета, а пък челинджърите обикалят на 50 км от фронта, аз не знам, украинците така казват! А онези 190 брадлита америкосите рекоха, че ги пращат в замяна на тези дето са дали фира! Не знам кой лъже повече, ама си наложих да гледам два дена украинската фридъм тв! Вярвайте, на края на втория ден бях убеден, че аха, аха и влизат в Крим и продължават за Москва!
  • -1
    1
    Bonkerz
    В сайта Oryx до днес са отбелязани унищожени украински 3 Leopatd 2A4, 5 Leopard 2A6 + 38 Bradleys. Ха да видим какви видео, снимки и геолокацоонни данни ще покаже Путин, за да потвърди плямпането си... От 2 месеца през ден твърдят че унищожават Леопарди, а бройката стои все на 8, което е само 13% от доставените до сега. Отделно САЩ тая седмица казаха, че ще пратят още 190 Брадлита. Руският генерал-майор Иван Попов е бил освободен от длъжността командващ след като информирал руското военно ръководство за тежката ситуация на фронта в Украйна, предава "Ройтерс". Той заяви, че руските войници са страдали от пропуските на върховния командир, което довело до опасна ситуация. "Нямах право да лъжа във ваше име, в името на моите загинали бойни другари, затова очертах всички проблеми, които съществуват", каза Попов. Генералът повдигна въпроса за смъртта на руски войници, причинена от украинска артилерия, и заяви, че на руската армия липсва подходяща противоартилерийска и разузнавателна система. "Висшите началници явно усетиха някаква опасност от мен и бързо измислиха заповед от министъра на отбраната само за един ден и се отърваха от мен. "Бяхме ударени отзад от нашия старши командир, коварно и подло обезглавявайки армията в най-трудния, напрегнат момент", казва Попов на записа. Така е в Рассия, днес си герой, а утре враг на народа... или в случая на Пригожин сутринта си предател, а вечерта получаваш амнистия, хах.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари