Александър Лукашенко: "Вагнер" искаше да тръгне към Варшава

1
Беларуският президент заяви още, че предоставянето на украински земи на Полша е неприемливо
Беларуският президент заяви още, че предоставянето на украински земи на Полша е неприемливо Снимка: ТАСС

Беларуският президент заяви още, че предоставянето на украински земи на Полша е неприемливо

Беларуският президент Александър Лукашенко каза на Путин, че "Вагнер" са започнали да го притискат, защото искали да тръгнат срещу Варшава.

"Може би не трябваше да го казвам, но ще го кажа. Вагнеровците започнаха да ни притискат: "Искаме срещу Запада. Разрешете ни." Казвам им, защо ви е да тръгвате на Запад? „Ами отидете на екскурзия във Варшава, в Жешув", каза беларуският президент на срещата с Путин. "Държа ги в центъра, както се договорихме, Беларус не би искал да ги премести оттам, защото настроението им е лошо. И трябва да отдадем дължимото, те знаят какво се случва около съюзната държава. Това го казвам така, като щрих", добави той.

Лукашенко заяви още, че предоставянето на украински земи на Полша е неприемливо и обеща подкрепа за Западна Украйна, ако тя поиска помощ. "Отделянето на Западна Украйна, разчленяването на Украйна и прехвърлянето на земи на Полша са неприемливи. И ако западното население на Украйна има нужда от това, ние, разбира се, ще ги подкрепим. Моля ви да обсъдите и помислите върху този въпрос. Естествено, бих искал да ни подкрепите в това отношение. Ако има такава подкрепа и Западна Украйна поиска тази помощ, ние, разбира се, ще предоставим помощ и подкрепа на западното население в Украйна. Ако е така, ние ще ги подкрепим по всякакъв възможен начин", увери той.

Лукашенко показа и карта за прехвърляне на полски военни части до границите на съюзната държава. Той отбеляза, че "една от полските бригади сега се намира на 40 километра от Брест, друга е на около сто километра от Гродно" предадоха беларуски медии, цитирани от NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Русенец
    Тия наистина много са си повярвали и трябва да бъдат сложени на мястото си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари