Владимир Чуков: Русия трябва веднъж завинаги да приключи с имперските си амбиции

0
В момента Русия е в безпрецедентна изолация, казва експертът
В момента Русия е в безпрецедентна изолация, казва експертът

В момента Русия е в безпрецедентна изолация, казва експертът

„Лидерите на шест държави не са поканени днес на изпращането на кралицата на Великобритания. Русия се оказва в една група със Сирия, с Венецуела, с Афганистан. Но, пък са поканени Северна Корея и Иран. Русия попада в онези държави, които в момента „се радват” на безпрецедентна изолация. Над 500 лидери в момента са в Лондон”. Това коментира Владимир Чуков, международен анализатор, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA.

Експертът каза, че шест месеца след избухването на войната, нещата са вече очертани. „Важен е процесът, на който ще бъде обект Русия. Тя трябва веднъж завинаги да приключи със своите имперски амбиции. Русия е един много интересен микс от множество цивилизационни часови пояси. Ако в западната част на Русия живеят в края на миналия век, то в Далечния изток живеят още в 18 век. Тоест, един много интересен цивилизационен микс, който се управлява от доктрината „Андропов”. Той още по времето на Съветския съюз каза, че тази огромна територия, това са над 16 милиона кв.км, не може да оцелее без натиск, без управлението на силоваците".

„Ако не е Путин, ще бъде някой друг. Процесите в Русия трябва да доведат до един резултат, който е много сходен с 1990 г. Москва в момента се управлява по начин, по който се е управлявало при Екатерина Велика. Става въпрос за това дали Путин ще успее да спре този процес, който се развива вътре в Русия - изолацията. Много зависи оттук насетне, дали Путин ще разбере, че е допуснал една стратегическа катастрофа или не. Според мен той не е в състояние да разбере това, което направи”, каза Чуков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    darkaveng
    С С. Силистра и SS означава! А иначе, баце, комай си евроджендърче недоклатено, а и не къпано! Опорките козяшки днес много нефелни, бе! И козяшки лебец нема да има днес за тебе, момко! Анадънму?
  • 1
    4
    С.С.
    Станко, Станко, Ти май си бил делегат на 8 конгрес на БКП ! Самъий болъшой миротворец всей планетъй ,товарищ Путин !
  • 1
    3
    Ctanko
    С наемниците на Русия в усрайна воюва Цялото НАТО без изключение, включително и гъзоврътковците на Ердоган. Мног лесно можем да си заврем главата в пясъка, но на неправдата няма как да заемем страната. Само да спомена ако не ви е ясно, че русия разполага с по-голям ядрен потенциал отколкото всички останали по света (в бойни глави). На страната на Русия са няколко държави като Китай, Индия и Бразилия, (Другаря Ким не го коментираме, защото той е непредсказуем), което в количествено съотношение прави 2/3 от тоя скапан свят, за който върховен чорбаджия искате да приемете, че може да е кравяря... Върнете малко историята и вижте, че краваря е най-големия женски орган, съден от историята. Войната в Окрайна не е нито на усрайинци нито на руснаци, ами си е баш на краварите. Кой губи и кой печели - само бъдещето ще покаже. За сега основно губят всички еврогейци, включително и аз и ти!
  • -3
    2
    До 1
    Само не разбрах,кой е този,който озаптява?Отначало си помислих за Русия,но като виждам,че с Украйна не може да се справи,разбрах че греша,затова те питам.
  • 3
    1
    Сtanko
    За Русия - знаем - трябва, ама защо? А за наглостта на США можем ли да кажем нещо или ще се наложи да се обясняваме след това - какво сме плямпали? Защо само единия полюс гледаме??? Наглостта на краварите е безгранична, но невидим за нас европейците и поданиците на тия алчни и ненаситни "господари на света". Според мен трябва да се радваме, че им кой да ги озаптява от време на време иначе ще сме още по-заробени отколкото сме и сега.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари