Вкусът на въздуха се усеща!

5
Флашмоб за чист въздух се проведе в града
Флашмоб за чист въздух се проведе в града Снимка: БНТ

Флашмоб за чист въздух се проведе в града

Протестиращите се събраха пред сградата на Общината въпреки дъжда. Те заявиха, че са недоволни от почти ежедневното замърсяване на въздуха и липсата на адекватни мерки от страна на институциите.

"Ще направим едно групово припадане пред Общината, за да ни видят най-накрая и да разберат, че не желаем да дишаме тежка органика, която се изпуска всяка нощ от предприятията от двете промишлени зони", каза протестираща, цитирана от БНТ.

"Всяка сутрин се будим, заляти от тежка органична химия. Децата отиват на училище в този момент, не можем да проветряваме жилищата си. Вкусът на въздуха се усеща", коментира участничка в акцията.

Недоволните поискаха шанс за бъдеще в Русе и настояха да се намери начин за установяване на нарушителите и по-добър контрол над предприятията в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Лошо
    Само това са хората на които им пука какъв въздух дишат децата им. Много жалко.
  • 0
    8
    до 6
    Всъщност, Иванов никога не се е представял като доктор. Той си е магистър по микроелектроника. После завършил здравен миниджмънт, но това има толкова общо с медицината колкото счетоводителя на стругаря да се представи като шлайфист. И истината е, че Иванов изобщо не искаше да го насадят на тия пачи яйца. Той си е намерил зоната на комфорт. Рена е съвсем друго явление. Освен, че е изумително ограничена /в тясната и специалност нямам представа/, тя бе представител на определени фирмени интереси, които не се ползват с добро име в Русе. Така, че Милков се оказа единствения избор.
  • 4
    7
    плюс-минус
    Русенци избрахме по-малкото зло. Оттук нататък трябва да сме супер активни и критични към работата на кмета и общината. Нямаме друг шанс, за нас Русе ни е любимият роден град.
  • 9
    6
    tleft
    Айде тия дето много знаят да обяснят кои бяха алтернативите на Милков? ГЕРБ в лицето на някакъв псевдодоктор? Или Рена Стефанова, дето ѝ тежеше да иде на дебат, па камо ли да се размърда да оправи част от проблемите на града? Питам като напълно страничен наблюдател, който НЕ подкрепя никого... Надявам се на смислени отговори встрани от глупавото плюене и редене на епитети без грам смисъл...........
  • 1
    5
    Анонимен
    Не мога да разбера голямо плюене на Бенчо и пак го избрахте за кмет.Вариантите са два :Или има платени клакиори да плюят по Бенчо .или прекалено глупав народ вирее в България?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари