Визитата на Байдън няма да допринесе за сигурността на Израел

0
Иран няма да отстъпи от своята позиция в преговорите за ядрената сделка
Иран няма да отстъпи от своята позиция в преговорите за ядрената сделка Снимка: БГНЕС

Иран няма да отстъпи от своята позиция в преговорите за ядрената сделка

Иранският президент Ебрахим Раиси каза, че започващата днес близкоизточна обиколка на американския президент Джо Байдън няма да допринесе за сигурността на Израел, който е заклет враг на Ислямската република, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Американският президент пристигна днес Израел на първата си обиколка в Близкия изток, откакто зае поста. Тя ще го отведе също в Саудитска Арабия.

"Ако визитите на американски представители в държавите от региона имат за цел укрепване на позициите на ционисткия режим (Израел) и нормализиране на отношенията му с определени страни, тези усилия няма да допринесат за сигурността на Израел", каза Раиси.

"Иран няма да отстъпи от своята "законна и логична" позиция в преговорите за съживяване на ядрената сделка от 2015 г.", каза иранският президент, цитиран от държавната телевизия, предаде Ройтерс.

Иран отказва да води преки преговори със заклетия си враг - САЩ, а последната непряка среща между тях, в Катар миналия месец, не успя да доведе до никакъв пробив.

"Американците казват, че Иран трябва да се върне към спазването на ядрената сделка, но Ислямската република никога не е излизала от сделката, а именно Вашингтон наруши споразумението", допълни Раиси.

По случай визитата на Байдън в Близкия изток САЩ неотдавна намекнаха, че и други арабски държави могат да нормализират отношенията си с Израел, след като това през последните години направиха Обединените арабски емирства (ОАЕ), Бахрейн и Мароко.

Сред тези държави се споменава най-вече Саудитска Арабия, която споделя с Израел общо недоверие към Иран, посочва АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари