Вижте кои са най-упоритите живи същества на света

0
Вижте кои са най-упоритите живи същества на света

Хората, които нямат достатъчно пари или стабилни покровители, пробиват в живота благодарение на много труд или упоритост. Електронното издание oddee.com обаче е събрало в един материал историите на мъже и жени от цял свят, чиято упоритост граничи с лудостта и на пръв поглед е напълно неоправдана.

Пустиня става буйна гора за 30 години

През 1979-а, когато е на 16, Раджев Паянг вижда на единия бряг на река Брахмапутра нещо, което го кара да се разплаче.­ Стотици животни умират на брега, изхвърлени от преминало наводнение. Те нямат храна, нито вода, защото бреговата ивица се е превърнала в пустиня. И тогава индиецът се заклева да направи така, че нито едно животно да не умре повече по същия начин. Раджев се посвещава на каузата и дори не създава свое семейство. Той само засажда дървета и дори се грижи за нови животински видове в продължение на 30 години. През 2008 година правителствен екип с учудване открива, че на мястото, обгрижвано от Паянг, живеят стадо от 115 слона, сърни, бобри и стотици змии. И единственото, което правят, е да кръстят някогашната пустиня на името на Раджев.

36 500 изпукани кокалчета за науката

В продължение на 50 години д-р Доналд Унгъл пука кокалчетата на пръстите си, за да докаже на света, че този вреден навик не е причина за появата на артрита в костната система. Превръщайки се едновременно в обект и субект на изследванията си, лекарят си пука кокалчетата на лявата ръка два пъти на ден. Така навърта 36 500 пъти. И доказва най-вече на своите роднини, че нито една от ръцете му, нито друг крайник, са поразени от артрита. За това проучване през 2009 година му дават и Антинобелова награда.

Баба взема шофьорска книжка от 960-ия път

Ча са Суун живее сама в планинското селце Синчон в Южна Корея. Винаги е искала да се научи да шофира, но се престрашила едва, когато навършила 60. Това се оказало доста трудно ­ тя се провалила на листовките. И то не веднъж или два пъти, а 946. Просто част от въпросите є се сторили доста странни. Тя не била виждала нищо от света, извън нейното малко селце. На 950-ия път, вече 69-годишна, жената все пак решила листовките. А на кормуването бъдещата шофьорка се провалила „само“ 4 пъти. През цялото време, докато се опитвала да вземе книжка, тя станала медийна звезда в цяла Южна Корея. Хората преживявали всички нейни проблеми с шофирането и й пращали дори писма с благопожелания. Намерил се и човек, който й подарил нов „Хюндай”.

Едноръка и еднокрак танцуват балет цяла година

Май Ли учи за професионална балерина, когато я застига трагедията ­ губи дясната си ръка в катастрофа. Доста година тя е буквално отчаяна от живота. Но през 2005 г. тя среща Жуао Хуей, който като дете губи левия си крак, премазан от трактор. Май решава, че те двамата могат да танцуват заедно. В началото мъжът е доста скептичен, защото не се е занимавал с подобно нещо никога. Майго го убеждава поне да опита. И така двамата започват да тренират всеки ден от 8 до 11 ч. всеки ден. Жуао я хвърля във въздуха, докато репетират стотици пъти. Двамата стават първата двойка инвалиди, които се появяват по китайската телевизия в национално състезание по танци. И дори печелят сребърния медал с 99,17% зрителски вот.

Котарак клептоман откраднал 600 предмета за 3 години

Котаракът Дъсти от градчето Сан Матео, щат Сан Франциско, е известен с това, че освен да лови мишки или птички, обича да краде различни неща от съседите си ­ от бельо, обувки, неща за гримиране. Жителите на градчето първо се чудели кой е крадецът. И накрая заловили опашатия, като инсталирали из дворовете си и градините камери. Лошото е, че собствениците на котката се опитвали непрекъснато да връщат „взетите” вещи на истинските им притежатели. А той пак крадял ли крадял. Стигнал до там, че задигнал 11 предмета само за една нощ. Стопаните му са го водили и на котешки психиатър, но дори и това не го отказало от слабостта му. Нещастните хора направили сметка, че за изминалите 3 години той отмъкнал от съседите си над 600 вещи.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари