Вижте каква е разрухата по границата ни!

1
Границата на практика няма никаква преграда и мигрантите влизат спокойно в България
Границата на практика няма никаква преграда и мигрантите влизат спокойно в България Видео: БЛИЦ / ПИК

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2016 г. в размер до 34,1 млн. лв. Те се осигуряват за сметка на предвидените средства по централния бюджет за настоящата година и са за продължаване на оградата по българо-турската граница от областните администрации Бургас, Хасково и Ямбол.

Изграждането на съоръжението изключително наложително заради непрекъснато нарастващия миграционен натиск по българо-турската граница, която е и външна за Европейския съюз.

В момента около 35 километра от границата на практика няма никаква преграда и мигрантите влизат спокойно в България. Екип на БЛИЦ и ПИК стигна необезпокояван до браздата и направи снимки и видео, което можете да видите.

В момента тече конкурс за нови 200 полицаи, които да работят постоянно на българо-турската граница, обяви министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя обясни, че когато стане ясно кои са точните хора, те ще минат обучение в академията на МВР и в края на годината вече ще са назначени. Бъчварова допълни, че само в Елхово има 1500 места в новопостроени хотели, които са определени специално за граничните полицаи. Според нея те не нощували в палатки и при мизерни условия, а в доста прилични помещения. 

"Хората на границата в момента са четиристотин и няколко, екипите се въртят всяка седмица. Паричните преводи се правят в рамките на самите им командировки. За командировки на полицаи на българо-турската граница министерството на вътрешните работи е заложило в бюджета си 200 хиляди", каза Бъчварова.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари