Вижте част от уникалната изложба на Симеон Лютаков в Русе

1

Актьорът и запален фотограф Симеон Лютаков  зарадва жителите на Русе със самостоятелна изложба от 11 черно-бели и една цветна фотографии.

Творецът е избрал за име на експозицията "Изгубеният свят срещу изгубения човек". Изложбата бе открита в Доходното здание от кмета Пламен Стоилов.

Експозицията разказва за приключенията на Лютаков в Коста Рика. Авторът споделя пред БГНЕС, че обича да пътува и да посещава места, които не са туристически, а имат своя собствена атмосфера.

Всяка от снимките носи самостоятелен дух и история, свързани с непознатото и далечното.

Допълнителна изненада за посетители на изложба са и четири фотографии, заснети в аристократичния Клуб на дейците на културата в Русе, в които като фотомодел участва дъщерята на Симеон Лютаков.

Гостуването на Симеон Лютаков се осъществява в рамките на фотоконкурса „Запази духа на Русе” с подкрепата на фондация „ Русе – град на свободния дух”. Самият автор е председател на журито, което ще оценява участниците във второ издание на фотоконкурса, в което са участвали 44 автори със 187 снимки.

От тях са номинирани 39 автори с 87 снимки, за които тепърва ще се гласува онлайн, а наградата ще получи авторът, събрал най-много гласове.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари