Високотехнологичен робот ще бъде използван от студентите на Русенския университет

0

За нуждите на учебния процес ще бъдат представени и лицензи на Sprutcam софтуер за работа с робота, който в най-скоро време ще бъде пуснат в експлоатация

Управителят на BG robots, Величко Великов, който е завършил Русенския университет, специалност "Промишлен дизайн", е един от нейните успешно реализирали се възпитаници. Днес той се срещна с ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, за да предостави за безвъзмездно ползване на катедра "Промишлен дизайн" KUKA робот, който ще бъде включен в обучението по специалност "Дизайн" и в други инженерни специалности в Русенския университет. Студентите не само ще се докоснат до този тип високотехнологични продукти, но и ще се научат да работят и да създават програми и инструменти.

Роботът позволява към него да бъдат монтирани различни приспособления, които го превръщат в мултифункционален високотехнологичен инструмент. Освен обемно фрезоване и формоване, с подходящата екипировка с него може да се извършва рязане на стиропор посредством нажежаема жичка, а също и да се използва като голям 3D принтер.

За нуждите на учебния процес ще бъдат представени и лицензи на Sprutcam софтуер за работа с робота, който в най-скоро време ще бъде пуснат в експлоатация.

В бъдеще се предвижда и организиране на допълнителни обучителни курсове.

Щедрият акт постави началото на сътрудничеството между Университета, неговата катедра "Промишлен дизайн" и BG robots , което се очаква да бъде много ползотворно.

Общата цел е да се работи за развитието на специалност "Дизайн"и другите инженерни специалности, чрез повишаване на качеството на обучение на студентите, което да допринесе за успешната им бъдеща реализация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари