Високоскоростен влак ще изминава разстоянието между Анкара и Измир само за 3 часа и половина

1
В момента се разработва и проект за супер високоскоростен влак по линията Анкара – Истанбул
В момента се разработва и проект за супер високоскоростен влак по линията Анкара – Истанбул

В момента се разработва и проект за супер високоскоростен влак по линията Анкара – Истанбул

С високоскоростен влак разстоянието между Анкара и Измир ще се изминава само за 3 часа и половина. Това съобщи вчера министърът на транспорта и инфраструктурата на Турция Абдулкадир Уралоглу, цитиран от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Продължава реализацията на проекта за високоскоростната линия АнкараИзмир, като до момента са завършени 62,9 на сто от проекта, каза Уралоглу.

Той уточни, че жп линията АнкараИзмир ще бъде дълга 624 км и разстоянието ще се изминава само за три часа и половина.

В момента между турската столица и егейския град също има жп връзка, като линията е с дължина 824 км и се пътува 14 часа.

Министър Уралоглу каза също, че с откриването на новата високоскоростна жп линия ще бъде намалено значително и времето за пътуване от Анкара до западния град Маниса (от 11 часа и 45 минути на 2 часа и 50 минути).

Високоскоростни влакове се движат по няколко направления в Турция, включително по линията АнкараИстанбул. Разстоянието от турската столица до Истанбул се изминава за малко над четири часа. Влакът развива до 270 км/ч, но в района на Истанбул се движи с по-ниска скорост.

В момента се разработва и проект за супер високоскоростен влак по линията АнкараИстанбул, който ще се движи с 350 км/ч, като разстоянието между двата града ще се изминава за само 80 минути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари