Вирусолог от Кеймбридж: Трябва да сме благодарни, че имаме ваксина

0
Що се отнася до въпроса защо ваксината не се препоръчва за лица под 16 г., вирусологът  обясни, че причината е, че не е достатъчно изследвана върху тази възрастова група. В много страни не се препоръчва и за бременни, също защото не е добре изследвана върху тях
Що се отнася до въпроса защо ваксината не се препоръчва за лица под 16 г., вирусологът обясни, че причината е, че не е достатъчно изследвана върху тази възрастова група. В много страни не се препоръчва и за бременни, също защото не е добре изследвана върху тях Видео: NOVA

„Трябва да сме благодарни, че имаме тази ваксина”

Това коментира в предаването „Неделята на NOVAвирусологът от Кеймбридж д-р Велислава Петрова.

Тя призна, че и във Великобритания върви дебат дали е безопасна ваксината. „Това е подходяща ситуация за антиваксърите”, обясни д-р Петрова.

Тя е категорична, че страничните ефекти не са по-различни отколкото, при която и да е друга ваксина. „Няма никакви данни, че се отключва каквото и да е друго заболяване”, обясни д-р Петрова.

Що се отнася до въпроса защо ваксината не се препоръчва за лица под 16 г., тя обясни, че причината е, че не е достатъчно изследвана върху тази възрастова група. В много страни не се препоръчва и за бременни, също защото не е добре изследвана върху тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ставам все по привлекателна за мъжете! Вече имам 200 буркана лютеница и 400 литра ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук