Викат Пламен Нунев и Росен Даскалов на разпит в прокуратурата

3
Преди няколко дни в сутрешния блок на БТВ бизнесменът Пламен Бобоков показа чат с премиера Бойко Борисов
Преди няколко дни в сутрешния блок на БТВ бизнесменът Пламен Бобоков показа чат с премиера Бойко Борисов Снимка: Русе Медиа

Борисов ще даде показания по разследването срещу Бобоков. Призовани са и членове на ГЕРБ

Премиерът Бойко Борисов е призован да даде показания по разследването срещу обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков, съобщават от Специализираната прокуратура.

"Обвинението продължава действията по разследването по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. Заключението от изготвената компютърно-техническа експертиза на иззети по делото веществени доказателства е обект на задълбочен анализ. С оглед изясняване на обективната истина по досъдебното производство се провеждат множество разпити на свидетели и се приобщават документи, относими към предмета на разследването", казват още от прокуратурата.

Заради установена комуникация на различни дати през 2019 г. между Пламен Бобоков и Пламен Нунев, народен представител, областен координатор на ПП ГЕРБ в гр. Русе и Росен Даскалов, бивш общински ръководител на ПП ГЕРБ в гр. Русе, двамата също ще дадат показания.

Най-вероятно става въпрос за местните избори за кмет на Русе, когато неочаквано бизнесменът Росен Даскалов стана общински ръководител на ГЕРБ на мястото на Пламен Стоилов, а за кандидат за кмет бе издигната директорката на ПГ по облекло Диана Иванова.

Самият премиер Бойко Борисов призна в интервю, че кандидатът за кмет е трябвало да бъде друг, визирайки Росен Даскалов, но не са му стигнали няколко дни уседналост. Още тогава в партийните среди се заговори, че Росен Даскалов е кандидатура на братя Бобокови, които искат да прокарат своите бизнес интереси чрез него като кмет на Русе, пише Русе Медиа.

С лансирането на Даскалов пред лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се бил ангажирал лично Пламен Нунев. А компроматът срещу бившия кмет Пламен Стоилов, чрез който той бе отстранен от ГЕРБ като кандидат за градоначалник на Русе за трети мандат, е спретнат именно с тази цел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари