Видове LED крушки в Бриколаж

1
LED крушките са в пъти по-ефективни, те доставят много по-ярка светлина и намаляват вредните емисии в природата
LED крушките са в пъти по-ефективни, те доставят много по-ярка светлина и намаляват вредните емисии в природата

LED крушките са в пъти по-ефективни, те доставят много по-ярка светлина и намаляват вредните емисии в природата

LED осветлението набира все по-голяма популярност през последните години. То ти осигурява икономия на ток, също както и е с по-дълъг живот, отколкото конвенционалните крушки, с които си свикнал да боравиш. С цел оптимизиране на разходите и повишаване на комфорта у дома, всеки един от нас е готов да опита нещо различно, също както и да заложи на алтернативни методи за функционално обособяване на дома. Съвременните LED крушки са отлично средство да водиш екологичен начин на живот, също както и да намалиш сметките си за ток

Какви са предимствата на лед крушките

Предимствата на LED крушките се потвърждават от все повече потребители. Това ги прави подходящи за дома, офиса, магазина и складовото помещение. Този вид осветление се отличава с изключително висока производителност, също както и с:

  • Дълъг експлоатационен живот;

  • Икономичност;

  • Добро ниво на осветеност;

  • Минимална топлинна мощност;

  • Значително по-ниско отделяне на ултравиолетови лъчи;

  • Здравина;

  • Безопасни за околната среда;

  • Липса на вредни емисии.

Въпреки по-високата цена на LED крушките, те си заслужават всяка една инвестирана стотинка. Избери ги пред всички други видове осветление и бъди сигурен, че няма да сгрешиш. Те са качествени и изключително издръжливи във времето, което ги прави и избор номер едно сред потребителите.

Освен, че  LED крушките са в пъти по-ефективни, те доставят много по-ярка светлина, намаляват вредните емисии в природата, не съдържат живак и олово, не привличат насекоми, не се нагряват, издържат до няколко години повече от обикновените и флуоресцентните лампи.

Какви модели има

LED крушките се отличават една от друга предимно по вида светлина, която излъчват. Това се нарича “цветна температура”, измерва се в Kelvin (K) и е отбелязана на опаковката. Какъв точно вид ще предпочетеш, е пряко свързано с помещението, в което планираш да поставиш лед осветлението. :

  • Топла светлина (жълта) – под 3 000К. Помага за почивка и релакс, препоръчва се за спалня и дневна. 

  • Неутрална светлина (бяла) – между 4 000 и 5 000К. Тя е най-подходяща за основно осветление в кухня и баня. 

  • Бяла светлина (синкава) – между 5 000 и 6 500К. Има стимулиращ и ободряващ ефект, което я прави подходяща за офиси, кабинети, ателиета, модерни пространства. 

Специалистите съветват да се залага на топлата светлина, особено ако става дума за обособяването на дома. Така ще усещаш комфорт и уют, докато си си вкъщи, атмосферата няма да те напряга по никакъв начин.

За къде са подходящи

Лед осветлението намира широко приложение в днешно време. То се използва в много домове, но и в немалко търговски и офис помещения. През последните години можеш да го забележиш дори и по улиците, а причините за това са ясни - икономичност и надеждна работа. 

На колко вата отговарят

Мощността на LED крушката се измерва във “ватове” и може да варира от 2W до 150W. С напредването на технологиите LED крушките светят силно и при по-ниска мощност. В магазин Бриколаж ще откриеш многообразие от предложения, които дават свободата за осветяване на търговското помещение или жилището по адекватен и приятен начин. Спести от сметките за електричество и се наслади на приятна обстановка по време на работа или по време на престоя си у дома. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари