Ветово отбелязва 48-годишнина от обявяването му за град

1
Оркестрите на Горан Брегович и Община Авджълар забавляваха гражданите в петата вечер на панаира
Оркестрите на Горан Брегович и Община Авджълар забавляваха гражданите в петата вечер на панаира Видео: Дарик радио

Оркестрите на Горан Брегович и Община Авджълар забавляваха гражданите в петата вечер на панаира

С изпълнения на Общинския оркестър на Истанбулската община Авджълар продължи днес програмата на празника на Ветово.

Общината организира традиционния празник на града, с който отбелязва 48 години от обявяването на Ветово за град. (С Указ № 1942 от 4 септември 1974 г. на Държавния съвет на Народна Република България, по случай 30-годишнината от победата на социалистическата революция село Ветово е обявено за град.), пише Дарик радио

В днешната програма се включи и сръбският оркестър Ъндърграунд, първият състав, с който е работил голямият музикант и композитор Горан Брегович. Оркестърът беше доведен от бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, който се познава с ветовския кмет д-р Мехмед Мехмед.

На тържеството, което се провежда на градския стадион, присъства и официална делегация от побратимената община Авджълар, водена от кмета Туран Ханчерли. Тази вечер е предвидена и официална вечеря за администрациите на двете общини. Тържествата ще приключат в понеделник, като гост вечерта ще бъде фолк-звездата Роксана

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Мях Мет
    Внезапно се спомина виден представител на местната власт-сега има негласен траур ,пък и панаирът е пълна скръб!
  • 6
    5
    Бат Георги
    С любезното съдействие на ДеПеСе... Как иначе, толкова години споменатите вече алоджийски банди ще се ширят така необезпокоявано? Показните активни мероприятия са за пред хората и камерите, и разбира се когато някой случайно е забравил на кого трябва да се отчита.
  • 10
    4
    Спонсорите са ...
    Ветовските "Ало-ало"-измамници, ограбили спестяванията на много наивни възрастни пенсионери в България, за да спонсорират "48-годишнината на град Ветово" и "фолк-звездата Роксана". Измамните схеми на ветовските цигани продължават за онези, които чуват по телефона: "Ало, мамо! Прати ми 1000 лева, че съм в болница!", или пък: "Майор Костов съм! Ще правим акция, затова ни остави пред портата 5000 лева!". И ред други плувки за балъците ...
  • 6
    3
    Музиката
    Да бяха поне си взели свестен оркестър ....
  • 11
    2
    Въййййй!
    Много мангал, много сиган! И сите до един – мораво-патладжанени!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари