Ветко Арабаджиев остава в ареста

0
Днес бизнесменът се изправи в съда
Днес бизнесменът се изправи в съда Снимка: Юлия Лазарова / Дневник

Ветко Арабаджиев остава в ареста.

Късно снощи бизнесменът Ветко Арабаджиев беше върнат под конвой от Испания. Това се случи по искане на нашата прокуратура, която го разследва за пране на пари и данъчни престъпления.  Часове по-късно Арабаджиев вече е изправен пред съда, съобщи NOVA. 

След шест месеца издирване върнаха под конвой у нас бизнесмена Ветко Арабаджиев.  Той отказа доброволна екстрадиция, но две инстанции в Испания разрешиха да бъде съден в България. Специализираната акция срещу Арабаджиеви беше в края на август. При претърсването на хотел „Маринела" бяха открити 10 млн лева. Издирваха бизнесмените с европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол. Двамата са обвинени задочно от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления.  Очаква се промяна в обвиненията. Засега обаче в България се прибира само Ветко Арабаджиев.

Екстрадицията на Маринела Арабаджиева все още не е факт, тъй като испанският съд все още не е взел решение, като е поискал допълнителна информация за нея. По делото е обвинен и синът им – Вълчо, който неотдавна бе пуснат от ареста под гаранция от половин милион лева.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари