Веселин Марешки: Започваме инициатива за референдум по злободневни теми

0
Една от тях е дали да бъде въведено еврото, което да замени гордия български лев, заяви лидерът на Воля
Една от тях е дали да бъде въведено еврото, което да замени гордия български лев, заяви лидерът на Воля Видео: БНТ

Започваме една инициатива за референдум по всички най-злободневни теми, като една от тях е дали да бъде въведено еврото, което да замени гордия български лев, заяви в "Още от деня" лидерът на Воля Веселин Марешки.

Веселин Марешки: "Искаме дебат по време на референдума, когато всички ще имат интерес да покажат най-добрите страни - и защитниците на еврото, и противниците на еврото. Ние считаме, че българският народ не е дебилен и той, когато чуе професионалистите, ще може да си направи своето мнение."

Лидерът на ВОЛЯ подчерта, че искат обосновки и аргументация за приемането на европейската валута, да се види държава по държава какво се е случило, когато се е въвело еврото. Въз основа на тези анализи на професионалистите "за" и "против" ще могат хората да формират мнението си.

В предлагания референдум има още и други теми. Една от тях е да се въведе ценз за гласуване.

Веселин Марешки: "Ще доведе до това, че хората, които са инвестирали в собственото си образование, в образованието на своите деца и по този начин пътят на страната няма да бъде определян от хора, които въобще даже не знаят в коя държава живеят, не знаят езика, не знаят за кого гласуват."

И уточни, че този въпрос касае тези, които не са завършили основно образование.

Марешки призна, че не са изчистили на 100% юридически как да бъде зададен въпросът, затова искат по-широк дебат преди това.

И тези, които не са си платили данъците, също не би трябвало да гласуват, защото това е основно наше задължение. Трябва да гласуват тези, които са редовни към държавата, подчерта лидерът на Воля.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари