Весела Лечева: В българския парламент ни заобикаля агония

1
Пропиляването на време с калпавите закони, всеки ден да оборваш това, което си приел вчера, трябва да е фокусът на вниманието, заяви заместник-председател на парламентарната група на социалистите
Пропиляването на време с калпавите закони, всеки ден да оборваш това, което си приел вчера, трябва да е фокусът на вниманието, заяви заместник-председател на парламентарната група на социалистите Видео: БНТ

Как ще изглежда листата на БСП за евроизборите и защо парламентарната група на партията реши да напусне парламента в "Още от деня" по БНТ коментира Весела Лечева, заместник-председател на парламентарната група на социалистите.

"Много е странно, че фокусът на вниманието на всички е насочен именно към листата на БСП. Никой не се интересува кой ще води листата на ДПС например, листата на ГЕРБ. По-скоро интересът и фокусът на вниманието трябва да е българският парламент", коментира Лечева.

Тя определи като "агония" ситуацията в българския парламент.

"Пропиляването на време с калпавите закони, всеки ден да оборваш това, което си приел вчера, трябва да е фокусът на вниманието".

Весела Лечева заяви, че процедурата по излъчване на листа за Европейските избори в БСП е обявена и включва конференции в страната.

На въпроса дали шумът около евроизборите не е опит да се заглушат проблеми вътре в партията, тя отговори:

"За нас най-важни са проблемите на българските граждани, техният дневен ред. Дали ние като политици отговаряме на ангажиментите, които сме поели към тях".

Решението на депутатите на БСП да напуснат парламента тя аргументира така:

"Ние приложихме всички парламентарни механизми, за да реализираме нашата програма и нашите виждания, въпросите, свързани с дневния ред на българските граждани. Нищо от това не беше възприето. Ето защо се наложи много ясно и категорично да заявим нашата позиция, да бъде разбрана и видяна от всички, от цялото българско общество, че такъв парламент е вреден и неполезен за българските граждани. Той не е в услуга на българското законодателство".

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари