Версия за смъртта на родилката: Рядка болест предизвикала вътрешен кръвоизлив?

0
Родилката е била настанена в АГО-то на 8 март
Родилката е била настанена в АГО-то на 8 март Видео: 24rodopi

Рядко срещано заболяване предизвикало нетипичен вътрешен кръвоизлив - това е работната версия на разследващите смъртта на 23-годишната Семра Ш. и бебето й призори на 9 март в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, разкриха  осведомени източници, предаде 24rodopi.com

 „Родилката е била настанена в АГО-то на 8 март заради преносване на плода. Извършени били изследвания, чиито резултатите не показвали някакви отклонения. Нямало основание за притеснения. Призори в петък й прилошало и се наложило да се прави операция . Въпреки това, майката e починала. Констатирана е голяма кръвозагуба“, поясниха наши източници.

Операцията е извършена след 5.00 часа сутринта. Първоначално близки на жената от чернооченското село Водач твърдяха, че тя е починала в 4.00 часа, но смъртта е констатирана към 5.30 часа. Работи се и по други версии. Експертизите ще установят истинската причина за нетипичния вътрешен кръвоизлив

 Два месеца срок за разследването на смъртта на родилката в Кърджали си е поставила прокуратурата. Окръжна прокуратура-Кърджали  наблюдава досъдебно производство за установяване на причините за смъртта на 23-годишна жена, починала по време на раждане на 9 март в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски".

По делото е извършен оглед, назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза, предстоят разпити на свидетели и други процесуални действия, посочиха още от пресцентъра на държавното обвиннение. Както вече 24rodopi.com писа, починалата родилка в Кърджали се е върнала заедно със съпруга си от Холандия преди месец. Двамата искали първата им рожба да се роди в България.

Бременността на 23-годишната жена пък протичала нормално до фаталния ден, разказаха за 24rodopi.com жители на село Водач, където живеело младото семейство. Семра сключила брак преди около 10-11 месеца. Двамата със съпруга й заминали да работят в Холандия, където от години живеели неговите родители. Семейството се връщало в родната къща в чернооченското село единствено за Нова година и през летните месеци. Бъдещите родители решили да се приберат за раждането на първата им рожба у дома. Стаята на детето, което чакали, дори вече била готова, разкриха шокираните им съселяни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари