Верижна катастрофа в Русе

4
Четири автомобила се удариха заради заледен участък
Четири автомобила се удариха заради заледен участък Видео: Русе Медиа

Четири автомобила се удариха заради заледен участък

Верижна катастрофа между 4 автомобила стана тази сутрин на моста към бившия ЛВЗ в Русе. За щастие щетите са само материални, а причината е заледен пътен участък. Заради инцидента движението в района беше затруднено, информира Русе Медиа.

При верижната катастрофа най-много е пострадал лек автомобил „Рено“, който е бил управляван от жена. В участъка, където пътят се спуска и е усойно, платното не е било обработено от пътноподдържащата фирма. То е било заледено през нощта и колите са поднесли. Мантинелата пък е изкривена на доста места от предишни пътни инцидента, като след удара се вижда , че опорната греда се е държала само на един болт, а основата е ръждясала и компрометирана. Въпреки това е успяла да спаси жената да не се блъсне в оградата на моста и при по-висока скорост да падне долу.

Пристигналите на място полицаи са тези, които са се обадили и изискали да дойде машина за обработване на заледения участък.

От общината казаха, че ще извършат проверка по случая. Само преди няколко дни на общинския щаб за зимната подготовка изрично бе указано с падането на температурите фирмите, които поддържат уличната и пътната мрежа, да следят опасните места, където се получава заледяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари