Венцислав Ангелов - Чикагото крачи към затвора

0
Учредителят на Народна патриотична партия "Промяна" Венцислав Ангелов - Чикагото /45 г./ от Русе направи втора крачка към затвора.
Учредителят на Народна патриотична партия "Промяна" Венцислав Ангелов - Чикагото /45 г./ от Русе направи втора крачка към затвора.

Учредителят на Народна патриотична партия "Промяна" Венцислав Ангелов - Чикагото /45 г./ от Русе направи втора крачка към затвора. Великотърновският апелативен съд /ВТАС/ потвърди присъдата му от 6 г. затвор при първоначален строг режим за участие в международен трафик на 5,171 кг кокаин за 1 448 132 лв. от Перу към Европа. Той беше признат за виновен, че действал като съизвършител и създал условия за престъплението. Присъдата може да се обжалва пред Върховния касационен съд.

През лятото Чикагото беше осъден от окръжните магистрати в Русе, че през януари - август 2011 г. дал пари на Иван Иванов от Русе с указанията как да купи наркотиците в Лима /Перу/ и да го пренесе до Испания. Съдът го оправда за подбудителство. Братът на Ангелов и негов съучастник Пламен Ангелов /47 г./ беше оправдан, а племенникът им Анатоли Дамянов /30 г./ получи 3 г. затвор условно с 5-годишен изпитателен срок и 2000 лв. глоба.

След открития кокаин на летището в Мадрид Чикагото и съпроцесниците му са задържани след операция на ГДБОП в Русе и Варна. При ареста у Анатоли Дамянов са намерени 12,56 г марихуана за 75,47 лв. "Невинен съм по всички обвинения", твърди Венцислав Ангелов. При наркооперацията той бил бил на почивка в Кипър с двете си деца.

Чикагото нашумя след 24-часовия му арест за банков терор с разпространен клип в Youtube и призиви към вложителите да теглят парите си. Той се включи активно във февруарските протести м.г. и създаде група "БАСТА" във Фейсбук. После отстъпи името на новосъздадената партия от отцепници в ГЕРБ и учреди своя партия "Промяна". Участието му в политиката се конкурираше от създаденото НД "Свобода" от Бисер Миланов - Петното и двама от синовете на Чикагото, което предизвика раздори между тях.

Йордан и Цветан Боневи подкрепяха протестите на баща си миналото лято, докато Венцислав Ангелов и Петното не се скараха. Чикагото публично обяви, че той го е унижил пред децата му и го заплаши с убийство. Учредителят на партия "Промяна" има общо 7 деца от няколко брака.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари