Венера от улица "Венера" сгази лука

0
Затвор до 5 години и глоба до 15 000 лева грозят старозагорката
Затвор до 5 години и глоба до 15 000 лева грозят старозагорката

57-годишна старозагорка, собственичка на жилище в квартал „Железник“ на улица „Венера“ е била спипана с манипулиран електромер.

Сръчен техничар преработил така връзките на елмрежата, че да се отчита минимално потребление без обаче да е нарушил пломбата.

По ирония на съдбата собственичката на апартамента също носи името на античната богиня, коментираха участници в специализираната акция, цитирани от "Монитор". 

Жената твърдяла, че закупила имота преди три месеца и най-вероятно намесата в апарата била направена от предшествениците й.

На аналогичен случай проверяващите попаднали и в кооперация на улица „Георги Сава Раковски“, където апартаментът се водел на името на 72 – годишен мъж, който от години не бил в страната и го отдал под наем. Обитателите били категорични, че намесата е била преди да заживеят там.

Образувани са досъдебни производство за престъпления по член 234 в ал. 1 от НК, който предвижда затвор до 5 години и глоба до 15 000 лв.

Средно на месец на територията на ОД на МВР-Стара Загора се разкриват между 5 и 10 неправомерни присъединявания към елмрежата чрез манипулиране на отчитащите апарати, показва справката.

В повечето случаи, стигнали до съда обвиняемите се разминават с глоба или пробация. Досега на практика не е бил залавян извършителят на самото свързване. Според запознати най-често това се правело от хора с опит, не било изключено да са били и на работа в електропреносното дружество.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари