Велислав Минеков: Някои злини няма да забравя, знаете за какво става дума

0
Професор Велислав Минеков отново оглави културното министерство
Професор Велислав Минеков отново оглави културното министерство Снимка: БГНЕС

Професор Велислав Минеков отново оглави културното министерство

На кратка церемония по приемственост днес, 2 август 2022 г., в Министерството на културата новият министър на културата проф. Велислав Минеков пое поста от досегашния Атанас Атанасов. На събитието присъстваха представители на политическите кабинети на Атанас Атанасов и на проф. Велислав Минеков, както и директори на дирекции в културното ведомство, съобщиха от културното министерство. 

Връщам се на място, което ми е известно – с всички притеснения, на които съм способен, но се надявам да продължа промяната.”, сподели проф. Минеков.

„Сякаш беше вчера, когато бяхме в същата стая, може би това е един добър пример за това как колелото се върти и никога не знаеш какво ще се случи на следващия ден. Днес е специален ден по много причини. Това, което искам от сърце да кажа, е, че пожелавам успех на проф. Минеков. Аз вярвам, че той е искрено добронамерен и иска да се бори за една по-добра среда. Аз и моят екип направихме каквото можахме, за да може който и да беше след нас, да му е една идея по-леко. Надявам се, че е така, направили сме го с чисти сърца и Ви пожелавам наистина да довършите тази работа” - с тези думи Атанас Атанасов се обърна към своя наследник.

Продължавам по същия начин, без никаква разлика. Но ми се иска да се случат моите добри намерения. В близките дни ще дам пресконференция, ще Ви кажа за какво става дума като добри намерения. Някои злини няма да забравя, Вие знаете, досещате се за какво става дума. Но важното ми е да се случи всичко онова, което трябва да подпомогне националната култура, трябва да бъде в помощ на всички, които по някакъв начин са свързани с Министерството, чакат нашата помощ. Задава се тъжно време. Не знам как ще оцелеем, отново започват новите правила по Ковид. Вероятно се задава и енергийна криза, представете си какво ще се случи в държавните и национални институти при една такава криза. И периодът ще бъде много тежък, с много сложни решения. Естествено, знам за финансовата нищета на Министерството, от министъра на финансите ще изисквам непрекъснато помощ, иначе няма да оцелеем. Трябва да се направи на всяка цена, времето е много тежко. Живот и здраве, ще има избори през м. октомври, но след това идва зимата и не завиждам на този, който ще дойде на това място през зимата, ще бъде подложен наистина на голямо изпитание.”, категоричен бе министър Велислав Минеков.

Спазвайки дългогодишната традиция, Атанас Атанасов символично предаде на новия министър на културата проф. Велислав Минеков фототипно копие на преписа на прочутата Манасиева хроника, която традиционно си предават министрите на културата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Лицето говори
    Злопаметен и реваншист. Най-малко такъв човек може да бъде министър на културата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари