Великотърновска болница не може да вдигне заплатите на медиците

1
Това заяви изпълнителният директор на болницата д-р Стефан Филев
Това заяви изпълнителният директор на болницата д-р Стефан Филев

Това заяви изпълнителният директор на болницата д-р Стефан Филев

Областната болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново няма да може да изпълни договорката между синдикатите и Министерството на здравеопазването за исканото увеличение на заплатите на медиците.

Нов колективен трудов договор в областната болница във Велико Търново не е подписван, а постигнатата договорка на национално ниво за увеличение на заплатите с корекцията на цените на клиничните пътеки, е неизпълнима, коментира изпълнителният директор на болницата д-р Стефан Филев, цитиран от БНР:

"И ако се спазват така, както са предписани нещата, много фалити ще има в болници. Трябва да има увеличение, но не по този начин. Това само за заплатите трудно ще стигне при тази инфлация, при тези скокове на горива, консумативи, енергийни източници. Къде отиваме?".

За първото тримесечие на тази година с Covid добавките средната брутна заплата на лекарите във великотърновската болница е близо 3700 лева , на сестрите – около 2500 лева, а на санитарите - към 1500 лева.

Болницата приключи годината с печалба от 78 000 лева, без просрочия. За годината пациентите са с 6000 по-малко.

Общото събрание на акционерите, което трябваше да приеме финансовия отчет и да смени изпълнителния директор на великотърновската болница, се провали, защото не се яви представителят на държавата, която притежава близо 90 % от капитала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Дилян Пеев
    Хубаво пишете за заплатите С Ковид добавките. Сега напишете БЕЗ ковид добавките какви са заплатите! Ковида парите са временни - днес ги има и утре ги няма, но после кво става ? Но погледнато от другата страна на монетата при нарастващата инфлация не върви заплатите да са константа .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари