Великобритания забранява отглеждането на Американски булдог

3
Това стана, след като човек беше убит при поредно нападение от куче
Това стана, след като човек беше убит при поредно нападение от куче

Това стана, след като човек беше убит при поредно нападение от куче

Британският министър-председател Риши Сунак обяви, че американските булдози ще бъдат забранени до края на годината. Това стана, след като човек беше убит при поредно нападение от куче в страната в четвъртък, пише Reuters, цитирано от агенция "Фокус".

„Ясно е, че не говорим за шепа зле обучени кучета. Това е модел на поведение и не може да продължава”, отсече Сунак във видео съобщение.

По думите му мъж е бил убит в четвъртък в Централна Англия при нападение на американски булдог.

Според кампанията Bully Watch, която се застъпва за забраната за продажба и развъждане на големи бойни кучетата. Сунак е помолил полицията и експертите да намерят всички такива животни, което ще е първата стъпка. Редица британски благотворителни организации за защита на животните, включително RSPCA, заявиха тази седмица, че забраната на конкретни породи не е решение.

В съвместно изявление те обвиниха „безотговорното развъждане, отглеждане и собственост” и заявяват, че правителството вместо това трябва да се съсредоточи върху „регулациите за контрол на кучетата и върху насърчаването на отговорно притежаване и обучение на кучета".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари