Великобритания разпусна „армия“ от 6000 служители

0
Те са подготвяни за Брекзит без сделка с 1,5 милиарда паунда бюджет
Те са подготвяни за Брекзит без сделка с 1,5 милиарда паунда бюджет

Британското правителство разпусна „армия“ от 6000 служители, подготвяни за сценария „Брекзит без сделка“, в рамките на програма, за която са похарчени най-малко 1,5 милиарда паунда, предаде БНР.

Опозицията обвини премиера Тереза Мей за високата цена, която е платила за настояването ѝ да не бъде изключвана опцията за излизане от ЕС без сделка

Според някои източници сумата, похарчена за подготовката при сценария без сделка, възлиза дори на 4 милиарда паунда. Правителството взе решение да спре плановете за Брекзит без сделка вчера сутринта, след като Брюксел прие ново отлагане на Брекзит до 31 октомври. От "Даунинг стрийт" обявиха, че като отговорно правителство през последните две години то е трябвало да вземе мерки за минимализиране на щетите в случай на Брекзит без сделка. Изчислява се, че повече от 16 000 държавни служители са ангажирани пряко да работят за Брекзит, като 6000 са участници в програмата за „Брекзит без сделка“. 

Сега тези 6000 души ще се завърнат към нормалните си задължения. Хилъри Бен от Лейбъристката партия заяви, че страната е платила огромна цена за настояването на Тереза Мей сценарият без сделка да остане на масата за преговори. Както посочва Бен, това е цената за думите на премиера „Моята сделка или без сделка“, при положение че е ясно, че излизането без сделка не е в национален интерес. Ходът на правителството разгневи и брекзитърите, но по друга причина. Те са гневни от новото отлагане на Брекзит и намаляващата възможност за Брекзит без сделка.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари