Великобритания премахва карантината след положителен тест за COVID-19

0
Борис Джонсън: От този четвъртък ще премахнем законовото изискване за самоизолиране след положителен тест
Борис Джонсън: От този четвъртък ще премахнем законовото изискване за самоизолиране след положителен тест Снимка: Getty Images

Борис Джонсън: От този четвъртък ще премахнем законовото изискване за самоизолиране след положителен тест

Британският министър-председател Борис Джонсън обяви, че законовото изискване за самоизолиране след положителен тест за COVID-19 във Великобритания ще бъде прекратено в четвъртък като част от облекчаването на ограниченията.

"От този четвъртък ще премахнем законовото изискване за самоизолиране след положителен тест", заяви той пред депутатите в парламента в понеделник.

"От 1 април ще бъде премахнато безплатното тестване за COVID-19", каза още Джонсън.

Представяйки своята стратегия "Живот с COVID", министър-председателят заяви пред Камарата на общините, че е време реакцията на пандемията да бъде прекратена.

Стратегията ще прекрати наличието на безплатни PCR и бързи антигенни тестове за огромното мнозинство от хора, с изключение на някои уязвими хора със симптоми и хора в много напреднала възраст.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари