Велико Търново постави рекорда за най-топъл ден през ноември

0
Температура от 32.4 градуса отчетоха в старата столица днес
Температура от 32.4 градуса отчетоха в старата столица днес

Най-топло в страната днес е във Велико Търново и там е измерена максималната температура от 32.4 градуса

Това е най-високата измерена температура през ноември от мрежата на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ - от началото на метеологочните измервания. Предишната най-висока температура през ноември у нас е била 32.1 градуса и тя е отчетена през 1926 г., в Горна Оряховица, съобщи за БТА дежурният синоптик в НИМХ Анастасия Кирилова.

Тя уточни, че през 1860 г. са започнали първите метеорологични наблюдения у нас - в астрийското консулство в Русе. "Това означава, че днешната максимална температура от 32.4 градуса във Велико Търново е най-високата температура, измерена през ноември в мрежата на Националния институт по метеорология и хидрология - от началото на метеорологичните наблюдения през 1860 г.", обясни Анастасия Кирилова.

Високи температури днес са измерени и в други градове на страната, каза синоптикът. В Разград максималната температура е достигнала 29 градуса, в Ловеч - 28 градуса, във Враца - 27.2 градуса, а 27 градуса е максималната измерена днес температура в Шумен. В София максималната температура днес е 25.4 градуса, а 20 градуса е била температурата в столицата на днешния ден през 1911 г., информира Кирилова.

Тя съобщи, че от утре ще има понижение на температурите, но времето ще остане топло за ноември.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари