Велика сряда в Банкя: Свети Бойко лъже, маже и громи Юда!

3
Бисери, наглост и фалш се редуваха на днешното правителствено заседание
Бисери, наглост и фалш се редуваха на днешното правителствено заседание

Бисери, наглост и фалш се редуваха на днешното правителствено заседание

Днешното заседание на Министерски съвет се проведе по необичаен начин. Премиерът в оставка Борисов събра подчинените си в кухнята си в Банкя, а след това тегли дълга проповед на живо във „Фейсбук”. От време на време се обаждаха и министрите. Излиянието му в социалните мрежи си беше точно проповед - днешният ден съвпада с Великата сряда в християнския календар, и Борисов се възползва да сравни своите врагове с Юда, да обясни всичките актуални политически събития с предателство (на Великата сряда Юда предава Христос). Разбира се, тъй както се изкарваше много набожен и защитник на праведността, невъзмутимо не пропусна да се „аргументира” с куп лъжи, пише вестник Сега.

Акцентът в началото на логореята му бяха сутрешните баталии в парламента. „Мина един месец от изборите, продължават умишлено да се протакат решенията. Днеска е Велика сряда, Ден на предателството. И парламентът не се събра да работи. Защото, голяма част от умните, красивите, знаещите и можещите не ходят на работа, така както бях предупредил... Решиха да спят до късно”, рече Борисов чрез типичния си сленг. А, всъщност, истината е, че работата на парламента се провали не поради успиване, а защото неговата ГЕРБ, ДПС и БСП бламираха дневния ред. По едно време поясни, че в Народното събрание липсвал кворум. Което, естествено, също не бе вярно. Тезата „Мина месец, нищо не направиха”, също бе повторена няколко пъти. Но реално от заклеването на депутатите са изминали две седмици.

Излиянието бе съчетано с традиционното повишаване на тона при най-съкровените размисли, излизащи директно от премиерската душа. Този път тия моменти бяха посветени изцяло на праведността: „Така че, Юда днеска е предал Господа. Но пък затова, знаете, с наше решение, последните години, петък, Разпети петък, е неработен ден – всички вярващи да могат да изкажат своята мъка”. И пак съчета смирението с актуалната политика. „Който иска да нарушава тези неща... - има началник, Господ, който гледа”, стрелна по адрес на враговете. Поясни, че християнските ценности не би трябвало да се проявяват само на Великден при официалните церемонии, а в „ежедневието”. И стана накрая ясно, че ще бъде пратен самолет да донесе благодатния огън.

Фактът, че току-що е завършило правителствено заседание, и говори пред министрите си в качеството на премиер, не попречи на Борисов по едно време да обяви, че враговете му управляват държавата. Миг след това обаче, разяснявайки здравни злободневия, си призна, че е управляващ. Но

венецът на разсъжденията по здравната таметика

бе обръщение към Костадин Ангелов: „Ти трябва да останеш с името на човека, справил се с пандемита най-добре в Европа и осигурил милиони ваксини...”. Тук, ако имаше оркестър наоколо, определено трябваше да изсвири туш! Всъщност, успоредно с тия думи Борисов забрани на здравния министър да се изказва по политически теми.

На Кирил Ананиев пък забрани да гледа президента Радев и опозицията по телевизията. Самият Борисов се „агресирал” като ги гледа, а се стремял да обича опонентите си, точно както пише в Библията. Огромната му доброта обаче не попречи да ги нарече „злобни”, „единствено се водят от злобата, своята некадърност, национално предателство”. По едно време дори му хрумна да каже, че другите партии готвели касиране на изборите.

Откъде го измисли, никой не разбра.

Така че, тъжен ден е днес. За една шепа парички са предалаи Господа. А Тия предодаха мечтите, очакванията на много хора”, рече накрая Борисов. А вицето Каракачанов финално сложи точката: „Както е написал хан Омуртаг на колоната – „Бог вижда!”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари