Вековен дъб изгоря в парка на сливенското село Самуилово

0
Пострадали от пожара няма
Пострадали от пожара няма Снимка: БТА

Пострадали от пожара няма

Вековен дъб изгоря в парка на сливенското село Самуилово, известно с щъркеловата си колония, съобщи пред репортер на БТА кметът на селото Красимир Кръстев. "Дървото бе от защитен вид, но на него нямаше щъркелово гнездо", уточни той.

От полицията в Сливен съобщиха, че на 26 ноември в 22:18 часа, е получен сигнал за запалено дърво, намиращо се в парка на селото, близо до читалището. В гасенето са се включили три екипа на пожарната служба, кметът и жители на селото. Поради особеностите на дървото, което е много голямо, кухо и с множество хралупи, то е било разрязано на няколко части, които са гасени поотделно. Гасителните дейности са продължили до сутринта на 27 ноември. Пострадали няма. Не са причинени преки материални щети. Причината за пожара е в процес на установяване, се посочва в съобщението.

Преди години в Самуилово се намирала най-голямата естествена колония на бял щъркел на Балканския полуостров - около 20 гнезда. Щъркелите са като атракция в селото, като преди повече от десет години в кметството функционираше и Музей на щъркела.

Красимир Кръстев съобщи, че през тази година в парка е имало две щъркелови гнезда, други двойки - близо осем, гнездят на различни места, предимно електрически стълбове в селото. От електропреносното дружество преди време поставиха и изкуствени гнезда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари