Честито! Вече станахме Швейцария на Балканите

2
Правителството сбъдна донякъде една отколешна мечта на българската общественост - да станем Швейцария на Балканите
Правителството сбъдна донякъде една отколешна мечта на българската общественост - да станем Швейцария на Балканите

Правителството сбъдна донякъде една отколешна мечта на българската общественост - да станем Швейцария на Балканите. Поне по един показател вече не само настигнахме, ами и задминахме алпийската държава - цените на винетките, пише БАНКЕРЪ.

От догодина удоволствието да управляваме автомобил по безупречните родни пътища ще ни струва точно 97 лева на година. За сравнение - в Швейцария годишната винетка е с цена 40 франка или точно 72 лв. и 55 ст. Между другото, в момента там се обсъжда вдигане на минималната заплата до 3300 франка. Но, това е друга тема.

Важното е, че по нещо задминаваме швейцарците. А както авторитетно обясни регионалният министър Лиляна Павлова през последните години у нас са изградени и 300 километра нови магистрали, което увеличава разходите на пътната агенция за тяхната поддръжка. Така де, като искате магистрали, плащайте сега. И да не искате, пак плащайте! Важното е премиерът да грейва с ножицата в навечерието на всякакъв вид избори.

Пък швейцарците да му мислят. Като не събират солени такси от винетки, следвайки логиката на Павлова, скоро пътищата им ще цъфнат като швейцарско сирене. Горките!

А тъй като държавата напредва с бодри крачки в светлото бъдеще, предлагаме изобщо да не се сравняваме с балканските комшии. Виж, на румънците винетката им е някакви смешни 55 лв. Вече двойно по-евтина от нашата. Ама там протестират срещу корупцията, вкарват политици в затвора, премиерът даде оставка, не им е до винетките. 

У нас такива проблеми нямаме! Всичко ни е цъфнало и вързало и започваме да събираме пари за нови магистрали!

Източник: БАНКЕРЪ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари