Вече ще ходим на заведение без "зелен сертификат"

5
Започва тристъпково облекчаване на противоепидемичните мерки
Започва тристъпково облекчаване на противоепидемичните мерки Снимка: БГНЕС / Архив

Започва тристъпково облекчаване на противоепидемичните мерки

Първата стъпка влиза в сила от 24-ти февруари. Тя дава възможност на всеки собственик на обект с обществено предназначение да допуска лица без "зелен сертификат". Това заяви на брифинг в Министерски съвет главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Въпреки това, изискването за „зелен сертификат“ за персонала, остава. Допуска се посещението на до 12 деца в центрове за обучение на деца.

"Това са ограничавани места и мярката ще влезе в сила тази седмица. Следващата дата е 5-ти март. Оттогава се предвижда да няма изискване за "зелен сертификат" в заведения или магазини, във всички обекти, където е било необходимо. За персонала остава задължителен зеленият сертификат", посочи Кунчев.

Ще се допускат и извънкласни дейности.

"Отпада групата на страните от тъмночервен списък. Човек, притежаващ "зелен сертификат", ще може да влиза безпрепятствено, без ограничителни мерки, в страната. Ако нещата вървят в очаквания ход, ние можем да обявим пълно отпадане на "зеления сертификат" от 20-ти март. "Зеленият сертификат" ще дава облекчен режим при пътуване в чужбина", каза още главният държавен здравен инспектор. 

По думите му опасност планът да се провали съществува, но вероятността е малка. 

Маските би следвало да отпаднат най-късно, но да се наблегне повече на доброволния елемент“, коментира още доц. Кунчев. Той добави, че тестването на учениците няма да е вечен процес. Въпреки това, все още не е ясно кога ще бъде премахната и тази мярка. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    2
    Бг гражданин избягал от...
    Hahaha то без друго в Бг навсякъде се допускат хора без сертификати😂 само гледат другите държави какво правят и айде и ние. Няма оправия! Българска работааа!
  • 12
    1
    Местя го
    Че ние и досега така си ходехме!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари