Вече можете да си смените шофьорската книжка и в ОДМВР Русе, не само в КАТ

2
От днес в сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР - Русе е в ход прием на заявления за подмяна на свидетелства за управление на моторни превозни средства
От днес в сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР - Русе е в ход прием на заявления за подмяна на свидетелства за управление на моторни превозни средства Снимка: ОДМВР Русе

Водачите ще могат да издължат неплатените си глоби и да получат невръчените си електронни фишове по ЗДвП на място в звеното

От днес в сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР - Русе е в ход прием на заявления за подмяна на свидетелства за управление на моторни превозни средства /СУМПС/. Тези заявления се приемат при изтекъл или изтичащ срок на валидност на свидетелството, промяна в данните на водача, отнасящи се до смяна на фамилия, транслитерация или постоянен адрес, също и при издаване на дубликат на СУМПС, при повреждане, унищожаване, изгубване или кражба.

Припомняме, че заявления за СУМПС, досега се приемаха в сектор „Пътна полиция“, както и в звената в районните управления в градовете Бяла, Ветово, Сливо поле и Две могили, а отскоро и в новооткрития административен център в жк. „Дружба“ в Русе.

В паспортните звена ще се изпълняват само обикновени поръчки за издаване на СУМПС. Бързите и ускорени остават в сектор „Пътна полиция“.

Водачите ще могат да издължат неплатените си глоби и да получат невръчените си електронни фишове по ЗДвП на място в звеното.

Напомняме на гражданите, че за да им бъде издадено СУМПС, те трябва да разполагат с валиден документ - медицинско свидетелство, необходимо за съответната категория.

Административното обслужване на гражданите в сектор „БДС“ в сградата на ОДМВР-Русе, както и в новия център в жк. „Дружба“, се осъществява СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСАН ЧАС НА ТЕЛЕФОНЕН НОМЕР 082 / 88 22 88.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари