Вече можем да променяме фона на клипове в You Tube

0
Google въвежда технологии за редактиране на видео от професионално ниво
Google въвежда технологии за редактиране на видео от професионално ниво

Google въвежда технологии за редактиране на видео от професионално ниво.

Използвайки изкуствен интелект, платформата може да променя фона на клипа също толкова лесно за вас, колкото да добавите филтър на снимка.

По този начин машинното обучение може да премахне нуждата от големите зелените екрани, които се използват, за да се сложи след това компютърно генериран фон по избор, предава hicomm.bg. Разбира се, за момента имаме само бета версия и то за ограничен брой създатели на съдържание в YouTube. 

Възможностите на платформата за момента също са ограничени, като са налични само за "stories" клиповете в YouTube, които наподобяват клиповете със същото наименование в Instagram и Snapchat.

Резултатите също не винаги са качествени, спрямо традиционните зелени екрани. В някои случаи се виждат очертанията на някои тъмни линии например, при прилагане на определен фон.

Това въобще не ни обезкуражава да вярваме, че това е само преходна стъпка в развитието на тази технология. Което означава, че съвсем скоро зелените екрани ще може да се окажат напълно излишен атрибут за производителите на съдържание в YouTube.

Източник: hicomm.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари