Вдигат цената на винетките, защото парите не им стигали

0
Цените на винетките ще се повишават, но все още не е ясно с колко
Цените на винетките ще се повишават, но все още не е ясно с колко

Цените на винетките ще се повишават, но все още не е ясно с колко. Това съобщи пред Нова тв мнистърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя посочи, че доклад на Световната банка твърди, че е необходимо сериозно увеличение на инвестициите в пътна инфраструктура.

Средствата, събрани от винетки едва стигат само за ремонти на пътищата, а цените им не са променяни от 5 години, даде пример Павлова

Павлова е категорична, че тол такси ще има само за товарните автомобили с тегло над 3,5 тона, а не и за леките коли. Очаква се тол таксите за камионите да започнат да се събират през 2018 г., а винетката да стане електронна.

До края на октомври, а надявам се, и по-рано, ще бъде пусната в движение отсечката на магистрала "Струма" от София до Благоевград, съобщи строителната министърка. Според нея цялата магистрала - от София до Кулата, трябва да бъде готова най-късно до 2023 г., като Павлова е оптимист, че това може да стане и до 2020 г.

Там най-проблемен е 15-километровият участък през Кресненското дефиле, чийто проект ще бъде готов до края на годината. Следва екооценка и се надявам най-късно през 2017 г. да бъде избран строител за него, заяви Павлова.

Източник: КЛУБ Z
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари