Вдигат паметна плоча или чешма на лобното място на Милен Цветков

1
Приятелите и колегите му положиха цветя и венци на мястото на инцидента
Приятелите и колегите му положиха цветя и венци на мястото на инцидента Снимка: БГНЕС / архив

Приятелите и колегите му положиха цветя и венци на мястото на инцидента

Днес се навършват 2 години от смъртта на журналиста Милен Цветков. Негови колеги и приятели се събраха на мястото, където навръх Великден на червен светофар колата му беше ударена от Кристиан Николов.

Освен че приятелите и колегите му положиха цветя и венци, те са създали Инициативен комитет, като идеята му да се направи е материален знак в негова памет.

"Това е моят личен ден, щастлива съм, че има хора, които помнят Милен", каза пред камерата на Bulgaria ON AIR последната жена до журналиста - Милена Иванова.

"Независимо, че той ни беше колега, изключителен човек и професионалист, и за обществото е важно да помни. А тази снимка, която сме сложили тук, отдолу пише: "Помни!" Много е важно да помним", сподели Люба Ризова.

"Милен беше добър професионалист, човек, който много липсва в нашата професия", допълни Миролюба Бенатова.

Недалеч от мястото на инцидента ще бъде поставена плоча или чешма в негова памет.

"Тук предстои с помощта на Инициативния комитет да поставим паметна знак в памет на Милен Цветков като едно от най-големите имена от в българската журналистика през последните години. Тук при мен са част от подписите, като има и още", посочи кметът на район "Лозенец" Константин Павлов.

Софийският градски съд постанови 9 години затвор за Кристиан Николов, както и отнемане на шофьорската му книжка за 10 години. Прокуратурата обяви, че ще обжалва пред Апелативния съд, като ще поиска Николов да бъде признат за виновен в умишлено престъпление, а не в причиняване на смърт по непредпазливост.

"Аз все още имам някаква надежда в българското правораздаване, а това, което чухме, е обидно. То е като бумеранг, който ще съсипе този млад човек. Тези нелепи осем-девет години, които знаем, че ще бъдат три, две или една, с или без гривничка - това е жестока подигравка за нас живите, а не за Милен", коментира журналистът Георги Тошев.

Колегите на Милен Цветков предлагат и улица "549", на която се намира последното му работно място, да носи неговото име.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари