Възстановка на побоя над трима протестиращи

0
Разказ на млади българи, потресени от действията на полицията
Разказ на млади българи, потресени от действията на полицията Видео: Евроком

Пред "ЕвроДикоф" по Евроком застанаха Цветелина Цветкова, нейният приятел Антон Николов и Георги Георгиев.

И тримата са жертви на полицейския побой.

Цветелина сподели пред камерата на "ЕвроДикоФ", че е била на протеста, за да изкаже гласност относно проблемите на страната. "Кордона на полицията реши да навлезе срещу нас и навлезе с уникална злоба, ритници и бой. Ако ние протестиращите сме направили такава провокация, то каквато и да е провокация не заслужава такъв бой. Те бяха разкъсали момчетата, все едно зверове ги бяха яли", разказа Цветелина, която е студент и учи психология.

"Накараха ме да седна, бях с един бял потник и при дърпането той се беше разместил и ми се виждаха гърдите, галеха ме по косата, гавриха се с мен. Пръскаха момчетата неутрализирани, с лице към земята, ги пръскаха със спрей, стъпваха им върху главите, заплашваха ни, че ще ни счупят от бой, псуваха ни, ритаха ни. В райнното управление полицаите бяха много разбрани и се опитаха да ни успокоят след всичко това, което се случва", каза момичето

Приятелят на Цветелина - Антон Николов работи като IT мениджър. "Около 30-40 минути стояхме зад колоните. И предполагам, че са ни сложили зад колоните, за да не можем да бъдем снимани и да ни гледат хората. Според мен това беше умишлено и в момента, в който полицаите влязоха между хората беше супер неочаквано за всички. В момента, в който съм задържан нямаше никакво напрежение, дори на любителски кадри се вижда, че аз си гледам в телефона. Дори и да има хвърлена бутилка това е направено по рано, не беше по време на ареста", разказа Антон.

Георги Георгиев работи в една от големите вериги за стоки от бита. Той също разказва колко е потресен от случилото се. "Аз видим поражения по лицето нямам, защото те знаят как да бият. Държаха се грубо, нагло и агресивно и това нещо им доставяше удоволствие. Аз съм потресен от нашата полиция, която би трябвало да ни пази. Аз не знам каква провокация трябва да направя, за да се държат с мен така, сякаш бях извадил оръжие. В социалните медии има клипове, в което се вижда как трима души ме държат и един ми влиза с коляно", каза Георги.

ма един униформен, който ни заплашваше, той беше очевидно озлобен и ни заплашваше, че там ще продължат да ни бият и ние се уплашихме, защото отнесохме огромен побой. Вече бяхме полумъртви, едва се движихме. Когато отидохме в Трето районно там отношението беше добро. Но за 24 часа ни даваха да пием вода, аз всъщност изкарах 25 докато ми попълнят и документите, единственото, което ми беше дадено е кроасани с изтекъл срок на годност. В ареста не искам да обяснявам какво беше - фекалии върху стените, изсъхнала урина. Бяхме 5-6 човека в стая за двама", допълни той.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари