Възстановиха електрозахранването на 59 населени места

0
Разразилата се късно снощи буря в различни райони на Североизточна България нанесе щети по електроразпределителната мрежа
Разразилата се късно снощи буря в различни райони на Североизточна България нанесе щети по електроразпределителната мрежа

Разразилата се късно снощи буря в различни райони на Североизточна България нанесе щети по електроразпределителната мрежа, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО.

Най-сериозни бяха пораженията, които стихията нанесе в област Русе, където силният вятър, придружен от обилен дъжд и град, причини многобройни аварии по мрежата средно напрежение, а също така множество локални повреди по съоръженията ниско напрежение.

Лошите атмосферни условия доведоха до прекъсване на електрозахранването на 59 населени места в Североизточна България. Най-много – 43, бяха на територията на Русенка област. Четири села в област Горна Оряховица, три в Търговищко и девет в област Разград също останаха без електричество, вследствие на влошената метеорологична обстановка.

Аварийните екипи на електроразпределителната компания работиха през цялата нощ на 3 срещу 4 септември, като дейността по локализиране и отстраняване на авариите продължи през целия днешен ден. Мощната гръмотевична буря в част от засегнатите райони усложни сериозно работата на екипите на ЕНЕРГО-ПРО. Въпреки тежките условия, специалистите на компанията поетапно отстраниха авариите по мрежата и възстановиха електрозахранването на всички населени места.

Продължава работата на електроразпределителната компания по отстраняването на локални повреди, които засягат отделни адреси. Клиентите на ЕНЕРГО-ПРО могат денонощно да подават сигнали за аварии на националната  телефонна линия на компанията 0700 1 61 61.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари