"Възраждане“ поиска достъп до компютърния център на "Информационно обслужване“ в ЦИК

0
Не искаме да контролираме, а да наблюдаваме изборния процес, обясни Костадин Костадинов
Не искаме да контролираме, а да наблюдаваме изборния процес, обясни Костадин Костадинов Снимка: Facebook

Не искаме да контролираме, а да наблюдаваме изборния процес, обясни Костадин Костадинов

"Възраждане“ поиска на среща с изпълнителния директор на "Информационно обслужване“(ИО) Ивайло Филипов да имат наблюдатели в компютърния център на компанията в ЦИК при отчитането на изборните резултати. Писмо е изпратено и до ЦИК, уточни пред медиите лидерът на партията Костадин Костадинов, предаде БТА. От политическата сила обясниха, че екипът, който ще въвежда данните, които след това ще се обработват от софтуера на ИО, ще е в ЦИК.

"Ние достъп дотам нямаме", посочи кандидат-депутатът Петър Петров. "Не искаме да контролираме, а да наблюдаваме изборния процес", обясни Костадинов.

"В решение на ЦИК се казва, че компютърните центрове са неразделна част от изборната процедура в РИК, както и какво се прави в ЦИК и с какви документи", отговори Филипов. "В тях имат законово право да присъстват представители на партии, застъпници, наблюдатели, които могат и да излъчват в реално време компютърната обработка", подчерта той.

"Имаме договор с ЦИК за реда, по който темата за компютърната обработка се обсъжда", добави Филипов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Само за пример
    Само погледнете как един внук на комунистически убиец разруши един многовековен град, и си правете сметката за кого да гласувате. Никога повече избор на комонизтически Уроди. Еле биле те и от побратимата Лиубия. Но най-уече от град Бен гази.
  • 0
    4
    Ако
    Няма алтернатива има беззаконие.
  • 1
    3
    112
    Все едно ,че сте дали достъп на Митрофанова !
  • 4
    2
    This is Костяяяя
    То излезе вече конкретна информация от бивши партийни кадри на Костя. Информацията е, че ще искат достъп до конфиденциална информация с едничката цел след изборите да пускат партийни декларации (партенки), че вотът е откраднат и манипулиран защото не са им дали пълен достъп до всичко в изборния процес :)
  • 6
    1
    хм
    Достъп през...крив макарон !!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари