"Възраждане" и БСП сезираха КС за военната помощ за Украйна

0
Двете партии събраха 50 подписа - 26 от "Възраждане" и 24 от БСП и сезираха Конституционния съд
Двете партии събраха 50 подписа - 26 от "Възраждане" и 24 от БСП и сезираха Конституционния съд Снимка: БГНЕС

Двете партии събраха 50 подписа - 26 от "Възраждане" и 24 от БСП и сезираха Конституционния съд

Необходимият брой подписи за сезиране на Конституционния съд за обявяване на решението за оказване на военна и военно-техническа помощ за Украйна за противоконституционно е събран, съобщиха от БСП.

Под искането са се подписали 50 народни представители - 26 от "Възраждане" и 24 от БСП. Документът вече е внесен в деловодството на съда, съобщи БНТ.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че президентът Румен Радев дължи обяснение за указа си за изпращане на оръжие към Украйна.

Ветото на оръжията за Украйна е абсолютно безпредметно“, това каза пред журналисти президентът Румен Радев в отговор на решението на "Възраждане" и БСП да сезират КС за предоставянето на военна помощ.

Той подчерта, че няма да даваме самолети, зенитно-ракетни комплекси и танкове. МО е направило анализ и е преценило какво можем да предоставим, така че да не се накърни бойната способност на България. „Неведнъж призовах народните представители за разум и отговорна позиция по темата. За съжаление войнолюбците в НС взеха решение за военна помощ за Украйна и задължиха служебното правителство да сключи договор с Украйна за такава помощ", заяви Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Не може
    Да се сключва договор докато се обжалва решението на народното събрание пред конституционния съд, защото при противоконституционност на решението договорът е нищожен. Кой ще възстанови стойността на изпратено то оръжие което би представлявало щета за бюджета. Голямо разочарование от Румен Радев
  • -2
    1
    пуф-паф, ядрени ракети,...
    След като русофоб румен радеф отказа да наложи вето, към "шарлатаните" се присъедини и самият президент на България! Какво имам предвид?! Скандалният про100$$$ к!р0 наруши Конституцията на Република България! И към шарлатанина се присъедини и самият Президент - русофобът румен радеф, който също наруши Конституцията! Двамата нарушиха Конституцията, но и двамата отказаха да признаят вината си! Колко лесно беше русофоб и войнолюб румен радеф да наложи вето, защото това е в правомощията му, но не, той се изяви като конституционалист и започна да обяснява НЕБИВАЛИЦИ, каквито небивалици ръсеше по студията протежето му скандалният про100$$$ к!р0! Допълнение: Русофоб румен радеф се присъедини към "шарлатаните" си и се залепи в коалицията на войната! Заглавието трябваше да бъде: Русофоб румен радеф вече е в коалиция с "шарлатаните"!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари