Христо Иванов: Вместо да се занимава с проруска пропаганда, нека президентът си влезе в ролята

2
Даваме възможност избирателите да гласуват за ясен полюс на промяната, посочи съпредседателят на ДБ Христо Иванов
Даваме възможност избирателите да гласуват за ясен полюс на промяната, посочи съпредседателят на ДБ Христо Иванов

Даваме възможност избирателите да гласуват за ясен полюс на промяната, посочи съпредседателят на ДБ Христо Иванов

„Необходимо е да има конституционна реформа. За нея носят отговорност всички политически сили. Даваме възможност избирателите да гласуват за ясен полюс на промяната. Обединяваме се и казваме, че можем да изградим обединение, което работи на база принципи. Страната затъва в безвремие“.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Хората, които смятат, че преди е било добре, гласуват за ГЕРБ. Ние го уважаваме. Мнозинството от българските граждани искат промяна и да продължим напред. За да тръгнем напред, трябва да се случат реформи“.

Списъкът „Магнитски“

Относно новите санкционирани българи в списъка „Магнитски“ Иванов коментира, че това е знак за огромно недоверие от страна на САЩ към българската прокуратура.

„Аз не разчитам Гешев да си подаде оставката, но казвам, че това е нещото, което трябва да се случи“, допълни той. Христо Иванов е виновен, иначе Гешев всичко си е свършил много добре. Даже ходи да се моли пред някакъв телевизор“, коментира съпредседателят на ДБ.

Военна помощ за Украйна и модернизация

Според него България има възможност да замени стари ПВО системи С-200, като ги даде на Украйна. „Не твърдя, че разбирам от военно дело. Аз се занимавам с политика. Американският конгрес отпусна 200 млн. долара във фонд, който ние можем да използваме за модернизация като предоставяме остарели образци на украинската страна“, коментира Иванов.

„Това не е нападателно оръжие, а за защита на цивилни граждани. Отказът да го направим кого обслужва? Искам да попитам какви са плановете на служебното правителство да се възползва от тези средства? Ако не го направим, ще изпуснем възможността да използваме тези 200 млн. долара“, посочи той.

„Радев може да нарича колкото иска своите опоненти „партия на войната“, но това не го прави „партия на мира“. Прави го „партия на обслужването на Кремъл“, категоричен е съпредседателят на „Демократична България“.

Иванов допълни, че президентът Румен Радев е връчил последния мандат на БСП, защото е било ясно, че социалистите не могат да съберат мнозинство за кабинет.

Ролята на президента

„Конституцията залага ролята на президента като на посредник“, посочи Христо Иванов. „Вместо да се занимава с проруска пропаганда, добре е да си влезе в ролята. Той смени риториката. Досега казваше, че ще вкараме страната във война. Сега се изрази къдраво – „ще станем част от процесите на ескалация“. Ако има данни за рискове, да свика Консултативния съвет за национална сигурност. Не го прави, защото знае, че трябва да отговори на нашия въпрос“, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    10
    ники
    Мравояда пак взе да се изказва ,дано не ни вкара във война изроди като този ,а влезем ли хващам си самолета нека тия изроди с имунитет те идат да воюват мършите долни ,ще даваме оръжия на украйна шибаните мръсни завоеватели на света нека те идат да воюват срешу русия ,но на хамериканците не им стиска искат друг да е пушечно месо ,никой разумен Българин няма да иде да воюва камоли срещу русия https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR344EW-9MHWqdRpH2s7LrYuwqHq0L6tc7TPMhlJhcGEn8vyq7M6lE6LakI&v=hat3KuJZpdQ&feature=youtu.be
  • -1
    9
    mmmm
    На Ицо Америката пак ли му се е обаждал Маджо ?
  • 0
    8
    ------
    Мравояда съвсем е изкукал!Не знам защо,държавната говореща глава ги търпи,да говорят против него.До колкото знам,службите са под негово ръководство.
  • 3
    7
    Долорес Ибарури
    Недейте писа писа глупости ,защото ще ядете белезниците ! Не се заблуждавайте ,нищо скрито няма ! За всеки от пишещите си има адрес ,ЕГН и т.н.! Умната ей ,Путин няма да дойде и ще ядете хурката !
  • 0
    6
    ...
    развалената плоча пак подскочи на думата Русия и я заповтаря. 340% мляко за 50-60 км. как се случват ми обясни отрепко противна.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари